Let's begin!

Från och med nu bloggar jag ifrån http://ericalund.blogg.se


Häng med från starten du med, det kommer bli kanon!
Samma brutta, ny blogg.


Hälsoveckan har börjat!

Jag hade så tråkigt tidigare ikväll, visste inte alls vad jag skulle hitta på. Orkade inte ringa till någon kompis, men hade inte ro att lägga mig i soffan heller. Bror och Anton bestämmde sig för att ta en joggingrunda, jag var inte sen att haka på.
Det gick dock inte som jag tänkt mig. Jag fick så otroligt ont i nedre ryggen, så sista biten blev en pina. Men men, jag hoppas att det beror på att jag suttit i bilden i flera timmar idag, och inte blir något bestående.
Jag ska verkligen ta tag i mig själv nu, börja träna mer, hela kroppen. Jag är taggad!

Nej, nu ska jag ta en dusch och sedan slagga. Ryggen pallar inte heller att sitta här mer, så god natt!

Bilder från helgen.

Här kommer lite bilder från min helg, har några till, men blogg.se gillar inte mig idag och därför tar allt 100 år, inkl. att ladda upp bilder.


Stugan


Här bodde jag, som alltid - i "lillstugan". Det finns inget ställe på jorden där man sover skönare.


Ungefär såhär har jag gått klädd hela helgen. Chic? - oja.


Vi grillade. Mormor & morfar, samt mamma och pappa i sina otroligt fula hattar. Observera att klockan var 22 när denna bild togs, det är otroligt ljust om nätterna där. Loveit.




Bland det vackraste som finns.


Jag har som sagt haft en jättebra helg. Precis vad som behövs för lite vila och frid.


Hemma igen!

Efter en helg i Piteå hos mormor och morfar är jag åter hemma i Själevad. Har haft en riktigt skön helg utan måsten, och utan internet. Ända sen vi kom upp i fredags har jag bara ätit och ätit, mat, fika ocg godis. Men det kan man väl unna sig på midsommar?
Tyckte faktiskt att midsommarmaten var ovanligt god iår, håller jag på att bli stor? Kommer ihåg att jag gillade den inlagda sillen särskillt mycket när jag var liten, men sen kom en period då den inte alls smakade, men nu var det gott igen, haha.
Mormor gjorde rabarberkräm varje dag till frukost, supergott!
Annars så har vi spelat spel, grillat, suttit ute i solen eller bara tagit det piano. Vädret var helt okej, kunde kanske ha varit lite varmare, men som sagt, helt okej! :)

Hur har ni haft det i midsommar? Bra hoppas jag.

Kastar in lite bilder från helgen senare, nu luktar det mat!
(Jag måste nog ha en hälsovecka i veckan, känns som omjag gått upp 5 kg)

April april.

Nu lurade jag er allt, hehe. Nej, det var elakt.
Sanningen var den att det är min vän Julias dator, jag lånade den bara för att föra över lite filmer och bilder. Kännde mig dock som en sådan "storbloggare" med en vanlig och en mini. Så nej, jag har fortfarande "bara" en bärbar dator ;)

Glad midsommar föresten! Imorgon åker jag emd familjen till Piteå, kommer inte ha tillgång till dator där, så Glad midsommar på er! (Kanske hinner titta in imron innan vi far, men det är tveksamt)
Kommer hem på söndag.
Kisses!

Välkommen!


Nu har jag gjort som storbloggarna och skaffat mig en mimidator, en bloggdator. Perfekt att ta med i handväskan!
Väger knappt någonting, och är supersöt! :)

Hjälp!

Jag börjar få lite ångest över hela bloggbytar-grejen. När jag tittar på Musicboxen nu ser jag hur rosa och gullig den är. Visst är den?
Den nya som jag håller på att fixa iordning nu är så vit och tråkig, inte alls samma känsla. Jag vill ju byta, det vill jag, men mest för namnets skull. Jag har ju ändå bloggat här rätt länge nu, och det känns tugnt att lämna denna skönhet.

Men å andra sidan, vad babblar jag om? Det handlar bara om att byta blogg, är inte det en fis i rymden egentligen?
Det kommer ju vara samma jag, jag kan ju för guds skull gå in och göra den lika söt som denna. Fast vadå?, vaf är då vitsen.
Nej, sluta tjabba nu, detta kommer bli bra. Ut med det gamla och in med det nya!



Time for some music. L.W


-what i'm wearing today

Tänkte bara slänga in en bild på halsbandet jag fick av moster med familj när jag gick ut nian (dvs en vecka sedan imorgon). Gillar det jättemycket, och det har en lås som gör att jag kan sätta det var jag vill, supergulligt! :)




*unik och modig* *följer hjärtats röst*
- är inte det bra ledord? :)

Carvings...


Torsdag.

Hej gullhönor!
Hur är det? Med mig är det super, muy bién. Vaknade vid halv 10 då mobilen började spela Sitting on the dock... (min alarmsignal), Julia tyckte nämligen att vi skulle åka tilll stan redan halv 11, så det var bara att kravla sig upp ur den lite för sköna sägen. Det var bara jag hemma som vanligt nu för tiden, mamma och pappa jobbar, och bror med. Men jag gillar det, särskillt eftersom jag verkligen inte är någon morgonmänniska what so ever.

Käkade frulle, tog en snabbdusch, rotade fram lite kläder och sminkade mig. Håret var en katastrof men jag gjorde det bästa ja kunde..
Vi gick i alla fall runt på stan i några timmar, stannade här och där. Det är rea i så gott som alla affärer, men på något sätt så lyckades jag bara komma hem med en påse. Var nära att köpa både ditt och datt, men kännde att min ekonomi inte pallar för det just nu. Sitter och väntar på att min chef ska skicka ett schema snart så jag kan dra in ett litet kapital. Sommaren kostar för oss alla.


Så här ser jag ut idag. Ganska enkelt, men helt ok! :)



Lyckades i alla fall roffa åt mig ett par enkla sommarskor. Randiga balleinas i grått och vitt, Din sko 149:-

arhg.

Bloggen har krånglat hela dagen, har postat flera inlägg som inte publicerats, typiskt.
Aja, det ända jag har snackat om är det här med namnbyte. Min första plan var att byta namn på denna blogg, men när jag kollade upp saken så visade det sig att det inte gick att göra så.
Så vad har Erica då hittat på? -Jo, jag har skapat en ny!

Jag kommer om någon vecka börja blogga från http://ericalund.blogg.se (ericalundberg.blog.... var upptaget)
Men det blir först när jag fixat klart den, nu är den inte så tjusig vill jag lova. Tänkte även låta er lägga namnet på minnet så ni kan hänga med, det blir väl bra?
Förhoppningen med detta byte är att fler kan hitta hit, och förhoppningsvis stanna kvar.

Så, vad tror ni, kommer detta bli bra? :)

Onsdag.

God morgon!

Blev glad när jag tittade ut genom fönstret i morse, sol! Dock ingen vidare värme, än, men sommaren känns på något sätt inte lika långt bort. Längtar tills det blir stadig värme. Då man kan ta med sig vännerna, ta båter och åka ut till någon trevlig strand, eller bara sätta sig i hamnen och äta glass. Att kl 10 på morgonen ta plats i en solstol på baksidan, läsa en tidning och äta vattenmelon till frukost.

Jag kan inte fatta att det är midsommar till helgen. Jag tycker man brukar vara ledig i flera veckor innan det är dags att klä midsomamrstången. På torsdag, eller fredag, åker jag med familjen upp till Piteå i alla fall, det gör vi varje år! Vi tillbringar helgen hos mormor och morfar, de har sommarstuga där. Eller stuga och stuga, de bor där från maj till typ oktober. Det blir kul i alla fall, man får sånna minnen när man kommer dit. Alltid samma visa varje år.

Har funderat och kollat runt lite mer ang. namnbytet. Jag tror att jag kan byta namn på denna blogg, och slippa göra en ny. Men jag är inte säker. Jag har i alla fall bestämmt mig att prova, och se vad som händer. Men eftersom jag gärna vill behålla er som läsare tänkte jag avvakta några dagar, tills ni lägger det nya namnet på minne (OM DET NU GÅR ATT BYTA).
Så OM jag byter någon dag här i veckan, kommer jag då blogga från ericalundberg.blogg.se

Hoppas bara att det inte är upptaget, det vore för typiskt!

Night

Kom precis in fran en cykeltur med Julia och Sara. Vi åkte in till Själevad i hopp om att träffa lite människor, men nähejdå, inte en kotte så långt ögat når. Var gör alla en sådan kväll som denna?

Och såg ni Desperate föresten? Herregud vilket avsnitt!!!! Var så himla spännd efter sista pausen så jag trodde jag skulle dö, men shit vad bra att det löste sig! :) De var dock smarta med att hålla oss på sträckbänken lite, med tanke på slutet. Vem gifter han sig med tror ni?
Susan eller Kathrine?

Är faktisk lite sugen på en macka, men nej. Inte ikväll, inte nu. Klockan har passerat tolv och Erica ska sova.
Tjing! ;)

Att byta eller inte?

Jag har länge funderat på att göra en ny blogg. Ni som hängt med ett tag vet att jag från första början bloggade från "AnnaErica..", men gick sedan mer och mer övet till denna. Jag gillar faktiskt musicboxen, det ät inte det, men jag har insett att namnet är lite för komplicerat. Förut kunde man endast skapa "underbloggar" till sin första om man redan hade ett konto på blogg.se, men nu kan jag skapa en helt ny. T.ex. erica.blogg.se (bara ett exempel!).

Så, vad säger ni?
Ska jag stanna här, göra en ny eller ja, tell me :)?

OM jag nu bestämmer mig för att göra en ny, kommer jag göra hela designen å så klar innan jag lägger ut den, så slipper ni se någon random basic-design.

När man inte har något att göra...

...så bakar man muffins!
Det blev vanliga muffins på "grundrecept", fasst jag tryckte ner lite cholkladbitar.

Tisdag.

God förmiddag!

Hur har ni det idag denna underbara sommarlovsdag? Eller nja, underbar och underbar, vädret är inte kul med blåst och lite regn då och då, och själv har jag ingen aning om vad jag ska göra idag. Har funderat både en och två gånger på att åka in till stan, men nja, min ekonimi håller inte för det just nu. hehe. Nämen, så illa är det inte.

Ställde väckaren på kvart i tio i morse, hatar att sova bort lediga dagar. Alltså helt vanliga dagar, får sån ångst när jag vakanar vid tolv, kan sova hur länge som helst om jag inte störs..
Klev upp, käkade frukost framför tv:n och tog sedan en dusch. Kände att jag behövde fräscha till mig, så har jag hoppat i en body och ett par jeans, sminkat mig så ansiktet av ett spoke förvandlades till något som kan kallas männsika, och fönat håret.
Sitter och pratar med Sara på msn, annars så är det hellugnt.
Nej fan, måste sätta på musik, blir galen av hur tyst det är här!

Ciao!

Upprepning.

Barnpassningen idag gick alla tiders.
Åkte dit innan 11 med moppen, ganske tråkigt väder men jag stoppade iPoden i öronen och tänkte på annat. Egentligen vet jag inte hur pass smart det är att lyssna på musik medans man kör, men hey, någon tröst måste man väl få för en moppe som går mellan 50 och 60? Käkade lunch med flikorna och min morbror när jag kom, och sen åkte han till jobbet. Vi lekte hela dagen, vilket tig på mina krafter, är rätt trött nu. Men kul var det, älskar de trollen! :)

Kom hem vid 6, och sen dess har jag bara "chillat", och nyss ätit glass och kollar nu på Mean girls. Ungefär samma kväll som igår alltså, ganska skönt ändå.

Ha en bra kväll, hugs!


Kväll, film och datan.



Sitter och ser på "Queen sized" på kanal 5. Tycker den är ganska bra, och jag har inget bättre för mig, so why not?

Annars så sitter jag och funderar lite över morgondagen. Ska vara barnvakt till mina två kusiner,  blir nog skoj. De är riktigta busfrön, så det gäller att ha en hel del energi, vilket betyder att jag inte ska sitta uppe och uggla hela natten.
Nej, nu ska jag se klart på filmen och sedan krypa ner i sägen och kanske riva av ett eller två kapitel av någon spännade bok.
Hoppas ni haft en bra dag. Kisses!

Varför bloggar man?

Fler och fler skaffar blogg. Men varför?
Är det för att skapa en ny "Blondinbellainfluensa", bli känd och plötsligt finnas med på expressens lördagsbilaga?
Är det för att få en chans att dela med sig av sina asikter, förhoppningsvis påverka och förändra?
Är det för att få lätta sitt hjärta och skriva i nutidens dagbok?
Är det för att lägga upp lättlädda bilder, skriva om sina vilda fester och posta "dagens outfit", för att sedan få mängder av kommentarer där folk förklarar hur vacker du är, och hur gärna de vill vara som du?
Är det för att vara en i mängden, och kunna hänga med i samtalet angående "Kissies" senaste kryssningsresa, eller "Dessies" och "Paow's" bråk?

Detta är något jag funderat på. Varför bloggar folk?
Egentligen kan jag tycka att det kan ha gått lite för långt. När 15-åriga brudar kallar sig för kändisar, medans de egentligen borde tas hand om och spendera lite mer tid i skolan, istället för i stan på en kopp fika. När man tar kort på sina bröst, tycker att man har patent på rosa, eller går och solar solarium tre gånger i veckan regelbundet.
Jag dömmer ingen, vill inte att någon ska ta illa upp, men tycker vi med bloggar borde tänka efter. Hur vill vi att folk ska uppfatta oss?
Som en baribieblond bimbo, eller en helt vanligt tonåring som tar hand om sig själv ovh tar vara på chanserna att göra något bra av livet, men samtidigt tycker att man passar bäst i blont?
Välj själv, alla gör vi våra val.

Och varför bloggar du själv, tänker ni.
- Jag vet efentligen inte. Känns lite som om det bara blivit något jag gör. Ingen big deal liksom. Jag tycker om att detta är MIN blogg, där jag har chans att skriva avd jag tycker och tänker, jag får chans att prata utan att någon avbryter mig.
Men samtidigt försöker jag tänka på vad jag skriver och vilka bilder jag lägger ut. Jag såklart att ni ska läsa min blogg, och känner att jag har ett litet ansvar jämte er. Jag vill vara en förebild, och en bra sådan.


Jag skriver inte detta inlägg för att ni ska sluta blogga, sluta vara er själva eller strunta i att skaffa en egen blogg. Tänk bara efter. Detta är en möjlighet, ta vara på den!

Tack för att ni läser min blogg, ni är underbara!

B.C


En helg fullspäckad med galenskap.

Precis som jag skrev i torsdags så har jag inte haft tid eller framförallt ork att uppdatera här. Men nuså! Här kommer en liten summering av min helg.

Fredag: Jag gick ut nian, hade avslutning i kyrkan och kramade om alla underbaringar som jag nu kommer lämna. Eller nej så dramatiskt det lät, vi kommer såklart ses mer! Men inte på samma sätt, inte varje dag. *tår i ögat!*
Bror tog även studenten, klart att han måste stjäla min uppmärksamhet... Så efter min avslutning brummade vi in till stan och grattade honom med blomster och kramar. Gud så jag längtar tills det är min tur, om tre år. Fasst å andra sidan har jag inte brottom alls, jag vill njuta av dessa år. Nu bärjar faktiskt längta lite till hösten och gymnasiestarten, och sommarlovet har inte ens börjat! Vad säger ajag egentligen? Nu tar vi en sak i taget, sommarlov, jihoooooo!
På kvällen var det festligheter! Jag drog till Rebecka med Julia, Carro, Cajsa, Bellan, Sara Eid, Sara A och Rececka er self ofc. Vi hängde där ett tag, och snackade, sjöng, dansade och bara slöppte loss. Jag älskar er brudar! Vidare drog vi sedan in till Själevad, där vi stannade hela kvällen/natten, och träffade en massa underbart folk. Shit vad kul jag hade!!!! Tack alla för kvällen.
Skulle kunna berätta mer om denna kväll, men vissa saker tillhör mitt privatliv, och det förstår ni! :)

Lördag: Lång och behövlig sovmorgon. Gick över till favortitvillingarna, där Sofia även var. Mycket trevligt. Hem, lunch, titta på broder som gjort sig snygg och Tog plats i Cadilacen (stavning?) tillsammans med vackra Elin som blev hans "partner". Mycket stiliga var de!
Sen tillbringades kvällen lugnt hemma i soffan med ett glas vatten. Oj så glamoröst!

Söndag: Har ännu inte kommit ur morgonrocken. Har inga planer alls idag förutom träning vid sex. Kanske lika bra det, med tanke på vädret, det regnar och regnar.


Finns inte ord..<3


Du är bättre än bra.


Kärlek.


9:3. Hur ska jag klara mig utan er? Ni har gjort dessa tre år underbara!


För du har tagit studenten, fyfan vad du är bra!


Jag, Mallie och Callie.<3




Det blev kväll, sång och dans.


Isabell var på G.


Detta blir den sista bilden. Men blir aldig för gammal för lekparken.
Ska försöka fixa fler biler, lovar att det finns massor av godbitar! :)

Ja, så var min helg. Har bara ett ord: MåNGSIDIG (men underbart kul!)

Torsdag.

Jag är så glad. Så glad!
Idag är det torsdag, träningen blev inställd eftrsom många inte kunde komma, så jag är helt ledig ikväll. Har nu bestämmt mig hur jag ska ha håret, sminket och så, resultatet får ni se i helgen, är tveksam till att hinna blogga under morgondagen.
Detta är mitt schema:
10.00 - Avslutning för mig och mina klasskamrater (och övriga på högstadiet, hehe) i kyran.
12.15(?) - Bror springer ut med mössan på huvudet
Mottagning för honom här hemma, alltså med släkt och vänner.
ca 19/20.00 - Party! (typ)

Ja, som sagt. Jag är bara så himla glad. Imorgon går jag ut nian. Jag har klarat dessa år, och är nöjd med det jag presterat.
Ska snart ta en dusch, fixa naglarna och sedan ladda inför morgondagen! JIHOOOOOO!

Gårdagen (Onsdag)

Hann inte blogga alls igår, hade skola och sedan åkte jag iväg på match. Kom hem efter 10 helt utpumpad.
Så, vad hände igår?

Vi samlades som vanligt på skolan, men gick sdan bort till matsalen och "stora" scenen där vi tittade på årets revy. Niorna brukar alltid göra en revy som sedan resten och skolan får titta på. Årets tema var "Jannes tvkväll". Janne är en figur här i övik som de flesta känner igen, (han var alltså inte där, men han imiterades). Tycker de lyckades ganska bra, vet att de har haft både tids- och skådespelarbrist, så resultatet blev helt ok med tanke på omständingheterna.
Orkar inte förklara så ingående om vad de gjorde, skulle behöva skrivas en massa förklaringar för att ni som inte går på Själevad, eller ens bor i övik, förstår. Men ska göra så gott jag kan (och ids :p)


Sanningens ögonblick. Tävlande - en av våra lärare. "Vänner" - två andra lärare + rektor. imitationerna var faktiskt bra, det måste jag säga.


Det fanns med en rad reklamer med, bla ICA. Här är en version på den som gick runt morsdag, ni vet "mama mama, mama mama".. hehe, klockrent!


Ballar av stål, eller nej förlåt, Tuttar av stål. (Priset står på bordet längst till vänster)
Här; "The strippers"


Idol. Här; Oliva med "I will always love you". Avlustades med att ho kysste "Bagge" (Längst till vänster). Tilläggas bör att Oliva och "Bagge" är ihop i verkliga livet, hihi.


Savannah uppträdde som "Sara Eidenvall", till låten "Fjortisboy".
Sara är alltså tvärt emot detta, men det var nog det som gjorde det roligt, haha :)


Hägga uppträdde som vår träslöjdslärare med låter "Far jag kan inte få upp min kokosnöt".


Publiken gillade det, Juligull!


De klassiskanyheterna är ett måste!

Ja, det var de bilderna jag lyckades ta, men kul var det! :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Klassen vid fikat, asså, puss på dem!



I slutet av dagen hade vi nior avslutningsfika. Det bjöds på tårta, underhållning och en del tal. Kännes lite vemogigt att detta var "den sista måltiden" tillsammans. Vill inte lämna alla, samtidigt som det ska bli så otroligt skönt att göra det. Konstigt det där.
Det delades även ut stipendium. Två i varje klass + två inom idrott. Måste berätta - för jag är ända lite stolt (men förväntade mig det absolut inte!), att jag fick ett stipendium. Det var alltså inom klassen, 500 kr - pangbom! Satt skönt ska ni veta, välidigt skönt. Kännes även som ett bevis på allt slit var värt, det lönade sig i slutändan, det kan ingen ta ifrån mig.

Lucky i'm in love with my best friend..



Lucky - en av mina favorit låtar (orginal med Jason Mraz).
Tycker de gör den riktigt bra, och han är inte så ful heller.. hmm.

Hårtips!

Leker lite med håret. Har inget bättre för mig så jag provar lite olika uppsättningar till på fredag. Vet nog att det kommer sluta med helt nersläppt me dlite volym, men tycker det är skoj att prova lite.

Här är ett exempel på vad man kan göra om man vill göra en lite extra festlig uppsättning, men som är superenkel att göra!



Du behöver:
- Vanlig kam
- Hårnålar
- Dust it (pulver som ger otrolig volym), funkar med en massa spray med, men denna produkt passa utmärkt i detta fall
- Lite fantasi

1. Kamma igenom håret och massera in lite "Dust it" i håbotten. OBS! Lyft det översta håret först!
2. Lyft slinga för slinga och tupera håret från undersidan med hjälp av en tät kam.
3. Kamma de översta (tunna) "hårlagret" så du får en fin yta men behåller volymen.
4. Sätt hårnålar "under" volymen, dvs, ca en dm från toppen av huvudet. Du kommer nu ha en bulle på bakhuvet, som fortsätter och avtar mot sidorna.
5. Fäst det hängade håret med fler hårnålar kors och tvärs under "bullen", tills allt är uppe.
6. Klart! Detta var såklart bara en av billioner varianter som bara kom av sig själv när jag provade. Man kan tex locka det lösa håret istället för att sätta upp det, funderar på något sånt tills på fredag..


Snabblockade med en locktång på ena sidan, det kan alltså se ut såhär på ett ungefär. För bättre resultat kan man använda sig av en locktång :)

Förklaringen blev lite luddig eftersom jag egentligen inte hade tänkt göra något av det. Men som sagt, låt fantasin flöda! Det är lättare än man tror. Bra är också att ha två speglar vinkalde så du kan se både fram och bak, det underlättar vill jag lova!

Att hålla på med hår är något jag alltid gillat, och att bli frisör kommer fortsätta vara lite av en dröm även om jag inte väljer att gå det på gymnasiet.

Lycka till!

Tisdag.

Hej gulltoppar!

Har precis kommit hem från stan, innan det var jag hos frissan och innan det hos vår lärare där vi som sagt tillbringat dagen (jag och klassen)
Vaknade vid halv nio, låg och degade i sägen och tog sedan en dusch. Hade ganksa god tid på mig, ovanligt som det är. Åkte vid halv tio ungefär. Så ja, vi har varit hos Katrin hela dagen och bara umgåtts. Vi käkade skitgod mat, grillat kött och potatisgratäng, mycket bättre än skolans uppvärmda bajsmat! Vi gick även en tipsslinga, och fina priser utlovades! Vem vann då? Jag såklart! hihi. Och första pris var ... *trumvirvel* - en påse morötter! Aldrig fel, hmm...
Sen var det dagsför efterrätt och glass med rabarberkaka, underbart. Åkte sedan vid två vidare till frisören, som ligger på samma gata fasst längre upp, så det var perfekt. Klippte bort lite och klippte ur och upp. Ville bara ha en lten uppfräschning, så jag är nöjd.

Från frsören åkte jag in till stan, där jag träffade Isabell. Vi gick och solade, måste ju få lite färg såhär innan avslutingen. Egentlgen får jag inte sola, och är faktiskt lite skeptisk själv, men några gånger kan väl inte skada, right?  De har ett nytt "ståsolarium" där, så det testade vi. Känner mig redan mycket brunare, men jag kan inbilla mig säklart, hehe.

Dagen i bilder:


Klassen myste hela dagen. Vill inte splittas! Varför har man som bäst sammanhålling och som mest  kul nu på slutet?!


Lärarna fixade en massa till våra hungriga magar.


Klassens tuffingar chillade i skuggan, heh.


..Och de rastlösa spela fotboll, kubb, eller något annat hurtigt.


(Vrid huvet, hehe)
Sola,sola,sola. Lite klaustrofobiskt men det känndes verkligen som att det tog, mumma!


Mycket mer än så har jag inte för mig idag. Har ni haft det bra idag?
Pussar

Ciao!

Har tagit plats i soffan framför "Two and a hlf men", i väntan på Project runway finalen. Kan faktiskt se den (som börjar kl 10) utan dåligt samvete eftersom vi har sovmorgon imorgon, gudomligt skönt! Jag  är alltså inte alls någon morgonmännsika, hatar faktiskt att prata alla på morgnarna. Klassen och jag ska kl 10.00 infinna oss hos vår lärare, där vi ska tillbringa hela dagen. Tanken är bara att vi ska vara tillsammas nu på slutet och äta, leka och bara umgås. Jag tycker det ska bli kul, har lite ångest över att vi snart ska splittras, för hur mycket jag än dampat lös på vissa, så är de mina klasskamrater liksom, de ska finnas där och reta skiten ur mig!
Ska sedan vidare till frisören (som är på samma gata i princip), och sedan dra in till stan en sväng. Det bir primaballerina det!

Nu ska jag kolla runt här på internet ett tag och sedan rikta alla blickar mot modets hårda kamp!
Puss och massor av godnattkramar <3


J.R


Måndag.

Vilken ärlig dag! Håller ni inte med?
I och för sig vaknade jag trött som ett as vid halv åtta, av att hela familjen levde om på nedervåningen. Jag orkade inte ta mig ur sängen utan bestämmde mig för att vänta tills de åkt. Jag hann det jag skulle i alla fall, så det var lugnt. Hann till och med äta frukost, vilket har blivit ovanligt på senaste tiden.
Hade spanska och engelska på förmiddagen, och båda lektionerna bestod av att lämna tillbaka böcker och tömma mappar, känndes  lite som om jag tömmde mig  hjärna, skönt! No -timmen innan lunch blev inställd, så jag och Julia åkte hem och slappade ett tag, åt mat och kollade lite på tv. Tillbaka i skolan hade vi bild, där vi fick veta betyg, få tillbaka bilder osv, det blev vg i alla fall. Hade inte förväntat mig annat, så det känns bra :)
Och som avslut på dagen hade vi svenska och sen möte med skol-if. På svenskan fick vi återigen tillbaka saker, bla ett arbte vi gjorde i 7:an, "Boken om mig". Inte klokt vad tiden går!
På mötet berättade de bara om vad som hänt under året, och vi fick glass som vanligt.

Ja, så nu är jag hemma, och laddar inför träningen, typ.. hehe.
Imorgon ska vi ha "klassens dag" hos en av våra lärare hela dagen, och sen ska jag även klippa mig. Det blir nog super, älskar sista veckorna i skolan! (okej, inte lika mkt som sommarlovet, men ni fattar)


God natt!

Har just tvättat mig, borstat tänderna och satt på mig min "Mega ös, Anja Pärson-sovt-shirt".

Såg en stund på EM-kvalmatchen, fikade och åkte sedan till Cajsa, där sara också var. Det blev några timmars prat om allt och ingenting, som vanligt. Men det är bra det, underbart med andra ord :) Har inte så mycket mer att berätta ikväll, utan måste få lite sömn nu. Match inorgon, borta i Långsele. TAGGA!

Kvällen i bilder:


Jag tog fram mina inte helt tokiga bakkunskaper och fixade fika till familyn.


Spenderade min kväll med de bästa brudarna.


Och jag kunde som vanligt inte låta bli Cajsas hår, och provade att göra den berömda "rosettfrillan". Var inte så himla noga, men det var kul att testa. Och nej, det är inte löshår. Det är Cajjans äkta, fina och tjocka hår...

God natt, dröm sött <3

Lördag

Hej vänner!
Hur har ni det idag? Superbra får jag hoppas, själv har jag det bra iaf :)

Dagen började med att jag vakande av det rang (ringde), det var mormor. De är i Piteå på stugan (i stugan), där de tillbringar hela sommaren, om inte mer. Hon ville prata med mamma i alla fall, vilket info för er känner jag.. hm..
Käkade frulle, frågade mamma om hon kunde följa mig på stan en sväng. Vi kom sedan på att det var Nationaldagen idag, det har ni väl integlömt?!, men som tur var en hel del butiker öppna ändå. Så det blev ett par timmar i diverse affärer, och jag lyckades för en gångs skull utträtta det jag skulle, mycket skönt.
Så nu har jag hela looken klart till skolavslutningen å brors stundent klart på fredag, skitnöjd! Köpte ett par skor å en bh, det var det som behövdes. Hur allt ser ut får ni se då, när jag har allt på mig :)

Ska baka en chokladtårta som vi ska kalasa på till EM-matchen ikväll, det blir braa det :)

Ha en bra eftermiddag, pussar!

J.R

Joshua Radin - Winter


U N D E R B A R!

(Cajsa, du är <3!)

Fallout boy.

Har ni låtar som ni direkt kopplar till något särskillt? Det har jag, flera stycken. Här är ett exempel.
Thanks for the momoreis med Fallout boy. När jag hör den här låten tänker jag på en uppförbacke (en väg alltså) inte långt ifrån mig, som jag åket mest varje dag. Jag tror att det beror på att jag alltiid lyssnade på den här låten när jag cyklade till träningen för något år sedan. Kanske hade jag den i en spellista som gjorde att den kom precis i backen? jag vet inte, men det är lite kul att man direkt kommer att tänka på något, även om det inte är något speciellt egentligen.
Jag har såklart anda låtar som betyder mer för mig, men som sagt, ett exempel..



Inte världens bästa kvalla, men äh, de dug´.

Getti´n there.

Har svept på lite smink nu, så jag känner mig liite fräschare. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i kväll, vi får se helt enkelt. Mat har inte fått än, men väntar med spänning på vad det kan vara.. hehe.
Ja, vad mer?
Åh, ha en bra kväll, pussar!


Jag just nu. Måste göra något med håret känner jag, det bara hänger där, platt och förjävligt.

Inte illa p(l)inkat.

Akustisk gitarrmusik är bland det finaste jag vet, och denna pojke gör det galant.
Det är bara att njuta.

Fredag

Nu är det helg igen, wohooo! Något som känns extra bra är att skolan i princip är slut, alla arbeten inlämnade och jag behövde inte ta hem någonting som skulle göras, denna helg kommer bli en helt fri helg alltså. Känns superskönt!

Dagen böjade med att mamma kom in,
-Erica, har du försovit dig?
-Vad är klockan?
-Halv 8.
-Nej (jo det hade jag)
-Okej, nu far jag.
-Hejhej.......

Hade stängt av väckaren som vanligt, men det var ingen nöd på mig. Gjorde det jag skulle ändå, utom att äta frukost då, vilket inte är bra. När jag kom till skolan gick jag direkt till elevrådsmötet, årets sista. Vi firade detta med tårta, det är väl en bra frukost!?
Det var i princip det ända vi gjorde på mötet, fikade, och tittade på poliserna utanför fönstret som inte har ngt bättre för sig än att patrullera utanför skolan och haffa mopedister. Och ja, idag slog civilpolisen till, samt en mc-polis, att haffa Philip. Moppen tog de med sig och jag antar att en fet bot kommer såsmåningom. Synd för honom, stackarn. Tårtan satt bra i alla fall, lite för bra kl halv 9 kanske...

Nu funderar jag på att åka på stan, men vet inte om jag orkar. Vi hade livräddnig i vatten nu sista timmen, så jag luktar klor, har inget smik och är allmänt trött. Vädret är tråkigt det med, så kanske far in senare i helgen ist..

Aja, ha en bra fredag, tittat in senare!


Jag gjorde som Pippi och åt tårta till fruksot.

Kväll, plugg osv..

Träningen gick bajs, kunde knappt vara med alls. Fotbollskorna var en pina utan dess like, och joggingdojjorna funkade bara en stund, men shit så dålig känlsa man får i dem! Inget tryck, no feeling. Hoppas att det har blivit lite bättre tills matchen på söndag för isf kan jag härda, men idag; icke!

Har just fikat mackor och yoghurt, sett lite på Oskyldigt dömd och nu landat vid datan för att göra klart religionbajset, jobbigt! Håller bara på att kolla runt på internet det jag ska, så jag kan koncentrera mig, hehe.
Ha en soft kväll, simma lugnt!

Bye

Nu drar jag på träning! Hoppas kunna pina på mig dojjorna!


Skitläckra regnbågar visade sig igårkväll!

Torsdag.

God eftermiddag!
Sitter här och gömmer mig för Religionsboken som stirrar på mig, usch. Ska lämna in ett litet arbte imorn, läsårets sista! Ska bli helt obeskrivligt underbart att få renska skåpet nästa vecka och lämna in alla idiotiska böcker.
Dagen har varit helt ok, film hela förmiddagen. Den var dock skitkass, och på franska dessutom. Fattade aldrig poängen, men det var ganska soft ändå, förutom att det var renarama istiden i klassrummet, brrr!
Efter lunch hade vi HLR på idrotten (hjärt-lungräddning), där vi fick lära oss just det. Vi hade dockor att öva på, ganska komiskt var det iaf. haha.

När jag kom hem från skolan gick jag raka vägen in i frysen och letade efter ngt onyttigt. Jag ville tröstäta över min onda tå som gjort mig skolös i vår skitiga skolan hela dagen, så två bitar morotskaka blev det. Inte helt fel, hehe.
Har träning idag, vet dock inte hur mkt springade det blir för mig och min onda tå, är superrädd för att jags ka fortsätta at ha ont länge, vet ju att anglar inte brukar läka...

Så, hoppas ni har det bra, och inte onte här och där som ja..
Pussar!

Flo Rida


Varför i hela friden är jag vaken?

-Jag är skittrött
-Jag ska upp till skolan imorgon som vanligt
-Jag har inget särskillt för mig

Ja, man kan tycka att jag har bra anledninar till att gå och lägga mig, men det tycker tydligen inte jag.. Jag bara sitter här på sängen och undrar hur och när jags ka orka mig in på toaletten och bortsa tänderna, pilla ur linserna och tvätta mig. Jag ska sova, snart....

Matchen gick ganska bra, eller bra och bra, vi förlorade med 0-1. BAJS! Jag tycker vi spelade bra, och det var långt ifrån rättvist. Tror de petade in det avgörande målet med bara några minuter kvar, surt! Jag är ganska nöjd med mig egen insats, det var till och från. Ibland fick jag till det riktigt bra, men det hände att jag gick bort mig totalt med, så det jämnade ut sig..

Något annat som inte var bra, var att jag tydligen (jag märkte det inte) bröt min ena stortånagel i två delar, mums! Den "sprack" nästan längst in mot nagelbandet, så det känns som om den ska lossna. Inte kul för blivande sommarfötter i vackra skor, nejnej.

Okej, Erica ska sova nu. Varför skriver jag om mig själv som terdje person ibland? Ingen aning...

God natt lovers!

K.P


Mm-mm...

Beyonce

Bruden är het!

Onsdag.

Hej och en massa hopp!
Hur har ni det idag? Jag har det super, tro det eller ej ;)
Dagen har varit minst sagt slapp, men "lekdag", vilket betyder att vi var lediga från skolan. Istället åkte vi in till stan vid halv 10 imorse, spelade minigolf, lunchade på Max och sedan avslutade dagen med Lazerdoom(stavning?) vid 1. Kom hem redan kl 2, och då hann vi en sväng på stan med. Effektiv men otroligt lugn dag, det gillas!

Nu ska jag ladda med pasta och sedan dra iväg på macth! Första matchen i 4:an jag får spela utan att bryta mot reglerna, så det är som min seriepremiär :) TAGGA!


Tycker att passar det med min porträttbild från hemsidan (lagets),jag ser lite ut som en man.. haha!  xoxo!

R.B - och CO

Han är tillbaka, med ett band dessutom.
Riktigt härligt tolkningar av både "Chariot" och "Sitting on the dock of the bay", samt en liten intevju.


Ja, vad säger man. Dagen är räddad.

Dagens Erica


(ignorera mitt kanin-liknande ansiktsuttryck)

-Jeans, H&M
-T-shirt, Carlings
-Skor, Din sko (very old)
-Jacka, Puma stockholm
-Stora guldringar i öronen samt annat krims-krams

Vädret var till min stora besvikelse ganska kallt och mulet, blev nog lite bortskämd av helgens underbara väder..

Tisdag.

Buuh, jag är så trött. Har inte ork till någonting, har legat i koma sen jag kom hem, typ. Legat i soffan och väntat på mamma och mat, som blev klar halv 8, vilket är ganska nyss. Nu sitter jag här igen, väntar på Desperate och försöker glömma so:n. Jag känner hur mkt jag tjatar om skolan och skolarbeten hit och dit, men sanningen är att jag känner mig lite pressad. Det är bara 2 veckor kvar nu (knappt), innan vi springer ut ur kyrkan med Själevadskolan i backspegeln, och slipper titta tillbaka. Jag har fan kämpat i tre år, och tänker inte ge upp nu, även om jag är "safe" vad det gäller poäng osv inför gymnasiet. Aja, det löser sig, det gör det alltid.

Idag var vi och lyssnade på en kör i kyrkan. Och ite vilken kör som helst vill jag tala om. Det var en kör på, ja vad kan det vara, gissar på mellan 30-50 barn mellan 8-17 år från Sydafrika. Ja, Sydafrika. De var så helvet*tsj*vlabra alltså, som en änglakör. Otroligt.
Det var egentligen Adolf Fredriks musikskola i Stockholm som bjudit hit dem, men kulturskolecentum här i Övik passade på medans de var i vårt land och bjöd hit dem hit med.
Måste bara nämna att de tydligen har 11 officiella språk i Sydafrika, språk som alla bör lära sig för att klara sig. Jag som tycker det är drygt med svenska+eng+spanska, vem är jag att klaga?
Och inte nog med det, de sjäng bl.a. Gabriellas sång! En tjej sjöng på Svenska, och de andra körade. Hon kan inte prata svenska eller ngt, men hon (eller de) hade lärt sig sången inför Sverigebesöket, och det lät bra. Man hörde såklart vissa uttalssvårigheter, men hallå, det är mer än förståligt.
Jaja, jag ska skuta babbla om dem, men gud så bra de var! Gåshud.se
Om någon av ngn anledning vill läsa med om dem, besök
http://www.bloemfonteinchildrenschoir.org.za/


Kören i vår fina kyrka.


Nu pratar jag med min lilla kusse i telefon,
simma lugnt!

next - bed!

Så, finaly är biologin klar! Känns udnerbart bra, att den är klar alltså, hurvida själva arbetet blev vet jag inte, orkade inte lägga så mkt energi nu efter träningen på det.. men men, det duger :)
Ska se klart på Project Runway, och sedan sova!
Puss och god natt!

Måndag.

Jaha, måndag den första juni, min mammas födelsedag och det tredje firandet på raken. Blev därför bara en vanlig frulle och paket, känns lite uttjatat med tårta and so on..
Dagen i helhel då, helt ok. Less och skoltrött, men jag tröstar mig med att det bara är 2 veckor kvar, knappt! Dessutom är denna vecka veckan då allt avslutas, sköööönt. Sitter bara och gruvar mig lite för att stoppa i USB-minnet och ta tag i biologin, som ska in imorn. Efter det är det dock bara so:n kvar, som inte är så omständig, så det ska nog gå vägen..
Nej, bäst jag sätter igång nu, innan jag hittar på ngt annat att göra..
PoK!

New Moon

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON trailer in HD


Nu är den här; trailern för den andra Twilightfilmen, New moon. Jag bärjade läsa böckerna innan jul, läste ut ettan och tvåan ganska snabbt, men hade ett lååångt uppehåll innan trean, så jag har nyss börjat med den, typ. Har fyran liggande med, så snart så :)
Jag väntade ävern med att se filmen tills tvåan var utläst, och tycker därför att filmen var en liten besvikelse. Med vikt på lite. Men ändå, filmen gick rakt in i hjärtat, precis som böckerna. Längtar supermycket tills New moon kommer, åååhhh!
Så, en liten sneak!

RSS 2.0