Hej bloggen!

Hur mår ni? Jag mår bra! Dagen har varit bra den med, rolig måste jag säga. Hade vanliga lektioner på morgonen, och gick sedan och spelade vid 10. Det känns faktiskt som om vi har läget under kontroll, och det är tur med tanke på att vi ska ha spelning den 24. (För er som inte vet så spelar jag i ett "band" på skoltid, numera kallat DENI)
På eftermiddagen var det dags för fotografering till avslutningskatalogen vi nior ska ha (spexkort), och alla var så snygga! Kan lägga in bilder på alla, orkar inte förklara :p

Ska snart gå och hitta mig någon mat, om jag nu kan ha så tur att hitta ngn dvs. Sen vid 7-tiden ska jag dra iväg på träning på skyttis, blir nog skoj :)

Ha det bra, puss!


(Till "you know who", well, I don´t know who, så snälla en ledtråd (a) )

En timme av mörker.

Så, släckte ni? Det gjorde vi, hela huset faktiskt. Jag tycker sånt här är lite coolt, att hela världen (eller största delan av den iaf) kommer överens om att göra något för miljön, tillsammans. Det är ju en så enkel grej att göra, för vem behöver alla lampor tända denna specifika timme? Det går väl bra att sitta och mysa framför tv:n ändå. Okej, det bästa vore ju kanske att släcka allt som har med elektronik att göra, men vi lever faktiskt på 2000-talet, så det vore kanske lite mkt att kräva..

Vad tyckte ni om Robinson då? Jag tycker det är ganska bra, tråkigt med reklamerna bara, det var fördelaen med att det gick på ettan, inga reklamavbrott. Sen tycker jag att det var synd att Beatrice åkte ut, det skulle ha varit Christian! Han gick runt och försökte bilda pakt (vilket antageligen lyckades), och det var troligen för att han själv var rädd att åka. Nej, hillade han inte alls. Så osocial och nonchalant.

Nej, nu ska jag lägga mig i sägen och titta om det går något annat roligt som kan underhålla mig. Och just, inatt ställs tiden om till sommartid, så vi "tappar" en timme. Gäller att gå och lägga sig en timme tidigare än vanligt, så jag inte vakar vid 12 och kommer på att klockan är ett, och hela dagen har gått.



Nightinight!

Helg.

Hej igen!
Det blev inget inlägg igår, tyvär. Kände mig inte sugen helt enkelt. Men nu är back on track!
Jaha, helg people. Vad har ni för er?
Jag har just ätit efterrätt och middag med familjen, samt varit hos en kompis tidigare idag. Hon fyllde nämligen år i torsdags och vi var där och grattade henne. Jag har äve hunnit med en sväng på stan i all hast, där jag inhandlade både det ena och det andra. Anledningen att jag åkte det var att jag skulle köpa nya fotbolskor, vilket jag gjorde med. Sprang sedan in på Åhléns där jag köpte ett armband, ett par örhänen och ett puder (kan visa senare). Pudret visade sig dock vara sådär, lite ångersam där, men wth. Det andra var i alla fall superbra :)

Nu ska jag ta plats i soffan och se Robison. Ni glömmer väl inte att släcka lamporna ikväll? Om någon har missat det så är det "earth hour", mellan 20.30-21.30, och innebär att så många som mäjligt på hela jorden ska släcka sina lampor för att spara energi. Så släck!

Puss, ha en bra kväll!

Godkväll lovers!

Har precis duschat efter ett pass Afro Power Dance på Step in. Det var första gången jag provade på det passet, och det var svårt kan jag lova, men kul och annorlunda! Till passet har man afrikansk-inspirerad musik, så som trummor i olika rytmer, och dansar i högt tempo. Eller det är inte dans heller egentligen, eller jo. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det är en blandnig mellan dans och konditionsträning. Det var jätekul som dagt, men svårt så jag tror fler pass behövs. För er som vill komma igång med träningen men inte gillar styrketräning eller ren kondition, kan jag verkligen rekomendera detta!
Det känns lite konstigt att ropa och tjoa, men det är knasigt skoj :)

Ha en bra kväll, nu ska jag få något i magen!

M.Z.

Måste bara kasta in denna (eller mer lägga in varsamt).

Jag älskar verkligen Måns låt Hope and glory (melodifestivalen), men här kommer den i annan fattning, akustisk.
Jag blir bara med kär i låten nu, jag älskar akustiska låtar! Denna är verklingen underbar, ni kommer ine ångra er!




Nu får det räcka med inlägg för ett tag, pöss på er!

M.R.

Jag har nyligen lagt in denna skiva i min ipod, en skiva jag lyssnar och kommer lyssna mkt på framöver. Det är Maggie Reilly´s skiva Lookig back movibg forward. Det är som en samlingsplatta med hennes bästa låtar, myket bra enligt mig.
Här kommer Moonlight shadow, en av låtarna osm finns med.


Kolla även in True colours, som finns där med. Det är nog min favorit! (Låten har gjort av många andra med, som Eva Cassidy tex)

Nyttigt så att magen blir glad.

Här kommer "receptet" på min mumsiga mellanmål. Det är snabbt, enkelt och nyttigt! Kan det bli bättre?!

Du behöver: En banan
                     Ett äpple
                     Turiksk yoghurt
                     Sötmandel
                     Supermörk choklad (om så önskas)

Sen är det bara att skära upp äpple och banan. Ta några klickar yoghurt och mixa tillsammans med hallon (gärna frysta). Lägg yoghurten över frukten och stö lite choklad och några madlar över - Klart! Enjoy!



Torsdag.

Hej!
Nu är jag hemma, eller det har jag varit ett tag men, hehe. Eftersom vi är så få så struntade vi i sista lektionen och slutade direkt efter idrotten, vid kl 2, superskönt!
Dagen har varit bra. Jag har enbart jobbat med biologiarbetet som jag startade idag, och jag bestämde mig efter många om och men för att skriva om Charles Darwin, han som hade teorin att de starkaste överlever. Det gick rätt bra måste jag säga, när jag hade kommit igång i alla fall.

Nu har jag just ätit ett litet mellanmål som jag gjorde mig själv, frukt, yoghurt och nötter. Mums!

Ikväll ska jag förhoppningsvis åka med mammsen till Step in och träna, får se vad det blir för pass.
Har er dag varit bra? :)

Nattning.

God natt på er!
nu ska jag se det som är kvar av Grey's, samtidigt som jag ska försöka göra lite matte. Ser sedan fram emot att kasta mig i säng och läsa lite (ser dock bara fram emot sovbiten).

Så, hoppas ni har haft en bra dag! simma lugnt<3

Ovetskapen gör mig livrädd!

Idag så pratade jag lite med min lärare om vad jag ska välja att fördjupa mig om när det gäller biologi. Jag känner att jag vil göra ett extraarbete för att öka mina chanser till bra betyg (bäst betyg, hehe). I alla fall så pratade vi om evolutionen som sedan ledde vidare till rymden och varför vi finns, och hur vi kan finnas. Just detta med rymden och hur/varför vi finns är frågor som jag tänkt på ganska mycket.
Hur stor är rymden? Den kan väl ite vara oändlig? Vad är oändligt? Det måste finnas ett slut! Vad finns bakom slutet? Varför finns vi? Jag skulle kunns fortsätta listan till en hel roman, men ni fattar vad jag menar. När jag tänker på detta blir jag helt tokig! Det finns inga svar, men ändå kan jag inte sluta tänka på det. Jag är verkligen farsinerad av rymden och så, men att inte veta hur det fungerar får min hjärna att vilja explodera. Jag skulle tycka att det var ascoolt att åka ut i rymden (vilket med all sannolikhet inte kommer hända, hehe) och leta efter svar. För även om vi säger att vi aldrig kommer få veta, så måste det finnas en logisk förklaring till allt, Till ex. varför vi är skapta som vi är, och om det finns en mening med allt som händer...

Vilket för mig in på nästa spår. Bibeln VS vetenskapen.
Är vi utvecklade från djuren eller är vi skapade som människor från början? Och om det är den bibliska tron man har, varför händer de hemska saker varje dag, varje minut, varje sekund? Hur kan man få mista sin vän, sin familjemedlem eller någon annan nära? Hur kan världskatastofer och totla missöden äga rum?

Jag kan som sagt bli tokig på detta, och samtidigt helt livrädd! VAD HÄNDER EFTER DÖDEN????!
Jag vet inte, precis som alla andra. Jag vill veta. Eller vill jag det? Hur skulle man reagera om man fick veta vad som händer? Hur skulle man reagera om man visste att det enda som händer är att man hamnar i marken, lämnad att förmultna. Jag vill tro att det finns en himmel. En himel dit man kommer och återser alla sina nära och kära.

Ja, detta inlägg är speckat med frågor, frågor utan svar. Men det är såhär jag känner och tänker.
Jag tror att vi måste inse att vi inte kan göra annat än acceptera att vi inte kommer få veta. Bara finna oss i att leva livet som det är.


Hitt eller miss?

Haremsbyxan bli mer och mer populär. Denna typ är ofta i ett mjukt, slappt material och kan såklart variera mer eller mindre i utseende.
Vad säger ni om denna byxa? Hitt eller miss? Är det något ni kommer bära i vår?

Jag måste säga att jag är skeptisk. Jag tycker inte att det är särskillt snyggt, och är nog inget jag kommer köpa i första taget. Men man ska aldrig säga aldrig.
Jag kommer ihåg när jag såg stuprörsjeans första gången, det var på den tiden jag ville ha så "utsvängda" jeans som möjligt. Jag tyckte det var skitfult!, men idag skulle jag inte kunna leva utan dem..





Haremsbyxan. Här är Gina Tricots modell.
(måste bara tillägga att jag diggar skorna stenhårt!)

Onsdag.

Hej på er alla!
Idag är det onsdag, vilket betyder som alla andra vardagar skola för min del. Det var även idag ganska lugnt. Dagen började med slöjd första timmen, vilket innebär att jag kommer få 3 st slöjdtimmar denna vecka istället för en som i vanliga fall. (Och detta pga av lite folk på skolan eftersom de andra niorna är på prao och vi övriga kan välja mer fritt). Annars så har jag förtsatt med Svenskan och matten, mer än så blev det inte. Jag som tycker att jag sitter med samma ämne hela dagen, får ändå inget gjort. Det är väl konstigt? Och det är inte heller så att ajg sitter och slappar, (eller jo, ibland. Jag ska inte ljuga) utan jag jobbar verkligen.
Sista timmen har vi elevens val inlagt i schemat,och eftersom jag har fördjupning tillsammans med 5 andra nior som är ute och praoar, så fick jag gå hem. Det känns inte så kul att sitta ensam och jobba om man säger så, och inte heller för ngn lärare att stanna kvar med mig, så jag tog mitt pick och pack och promenerade hem (:

Snart ska jag leta reda på något gammal nationellt provpå internet (matte), som jag kan träna lite på. Snart är det dags! Måste även läsa lite av boken (Görsta Berlings saga), den tar nämligen lite tid att ta sig igenom eftersom den är skriven på gammelsvenska..

Och förresten! Ni har väl inte glömmt att det är våffeldagen idag?! Jag tycker att ni ska grädda er några vofflor och äta dem med sylt och grädde, eller ännu bättre; glass! Även fasst det är vardag så tycker jag att man ska unna sig det, denna dag kommer ju bara en gång om året.
Nu får jag ju hoppas att mammsen tycker lika som jag, så även jag får våfflor idag :)

Ha en bra eftermiddag!

R.S.

Ni som har sett Narnia nr 2 (tror jag) har garanterat hört denna låt. Det var längesedan jag hörde den nu, men nu hittade jag den i mitt musikbibliotek. Så, här kommer The call med Regina Spektor.


Lyssna, ta in, älska!

Tisdag.

Halloj! Jag vet inte varför ja säger så, jag har gjort det hela dagen. Om någon sagt hej - har jag svarat Halloj! Det låter inte bra känner jag nu..
I alla fall så har dagen varit okej, inte lika lugnt som igår om man säger så, men det dög. Jag har börjat med mitt extraarbete i Literaturhistoria idag, det känns bra. Jag och Rebecka jobbar ihop med att skriva instuderingsfrågor till ca 100 sidor om "Odödliga författare". Allså frågor som senare kan användas av andra elev att plugga till. Det är ett hästjobb, det är det. Men jag tror att det kan bli riktigt bra om vi lyckas ro iland det.

Och övrigt då? jo, jag sitter och väntar på att klockan ska gå - jag vill äta middag. Har inte ätit mågot sen lunch, och det känns för nära inpå middagen att fika nu. Jag ska även iväg och träna vid 7, så jag vill äta i tid och slippa magont.

Ha en bra eftermiddag, hörs senare!

Vädergudarnas roliga lekar.

Helt otroligt. De senaste veckorna har värmen (eller ja, plusgraderna) befunnit sig här. Det har töat och töat, de större vägarna är sommartorra, eller ja, var.
Nu snöar det här, jag menar KRÄKSNÖAR! Ska det vara så? Tö och snö om vart annat?

Även fast jag gillar vintern, så längtar jag verkligen till sommarens ankomst. Jag vill inte gå runt i min feta vinterjacka mer (även fast jag älskar min fjällis), utan jag vill ha lätta klänningar, tunna koftor och underbara skor. Ja, sommar och sol helt enkelt!
Jag sitter och kollar runt efter en avslutningsklänning. Jag vet att det är tidigt, men jag tycker det är kul. Att hitta en underbar klänning och ett par killershoes. Ja, jag har dock inte hittat den än, men still hoping. Och det är väl lite därför det känns extra tungt med snö. Sommaren och skolans slut verkar såååå långt bort. Men jag klagar inte, egentligen. Jag tar var dag som den kommer, och var årstid har sin lilla charm. Right?

Lungt i stresscentrum.

Hej!
Oj vilke mugn dag jag haft, tror ej jag haft det så lugnt i skolan någon gång. Vi nior har alltså prao denna vecka, eller inte jag som ni kanske förstå. Dena praovecka var för första gången frivillig, alltså man fick välja om man ville vara kvar i skolan istället. Lätt val tänker ni, prao. Men inte i mitt fall. Jag kännde inte att något av ställena man fick söka plats hos lockade, och jag orkade inte heller spriga runt och leta egen heller. Jag är nöjd med mina tidigare platser (Knaust Hotel i s-vall, och Bohag här i övik), och kännde att jag inte behövde denna.
Så, jag är kvar i skolan och gör klart och fördjuåar mig lite. Vi är bara 6 st i min klass som är kvar (vi är 28 st i vanliga fall), så det är superlugnt! Vi har även möjligheten att väja helt fritt vad vi vill jobba med, bara vi gör något. Så idag har jag mest jobbat med matte, vi har prov nästa vecka så jag behöver göra klart. Jag ska tänka ut vad jag vill göra resten av veckan och jag ångrar absolut inte att jag är i skolan denna vecka...

Så hur har er dag varit? Tell me :)

Dagen efter.

..Känns det verkligen som.
Jag sitter här i sägen i morgonrock, blött hår och nymålade naglar. Jag tog för en stund sedan en lååång dusch, jag kände mig så otroligt ofräsch! Men nu är det bättre :)
Jag vet att helgens uppdatering har varit sucky men jag har inte haft tid eller ork helt enkelt, men här kommer en liten ressumé:

I fredags var åkte jag hem till Bellsan med Cajsa (har skrivit det redan men wth). Vi snackade, spelade spel och åt chips, en tjejkväll helt enkelt. Jag åkte hem vid helv 2 tror jag, och gick och la mig ganska direkt. M o P hade folk här så det var öronproppar som gällde. I alla fall så sov jag ända fram till 12 igår, vilket var grymt skönt! På eftermiddagen åkte jag med pappa in till stan en sväng för att titta på fotbollsskor, men jag måste åka in igen eftersom det inte fanns rätt storlek inne. På kvällskvisten bestämmde jag med Cajsa att vi skulle gå på bio, Sara hände på hon med. Vi såg En shopoholics bekännelser, och jag måste säga att den var bra! Den var i och för sig inte Wow-vilken-bra-film, men liksom lättsam och rolig. Efter bion åkte vi vidare till Cajsa där vi slaggade. Och ja, vidare mkt sömn blev det inte...
När jag väl var trött var såklart inte Cajjan eller Sara det, och vi bestämmde oss för att gå ner och ta en macka (klockan var 3). Men det blev inte riktigt så.. hehe. Det blev kakor, glass med amssor av chokladsås och tårta. Något vi ångrade som bara den när det var slut, vi kunde lika gärna ha ätit en macka och sluppit sockerchocken. Men jaja, men ska passa på att njuta, fika är gott!
Vi somnade i alla fall runt 4, och vakande halv 10..  Vi degade lite mer i soffan och glodde på tv, och vid halv 2 eller liknande promenerade jag hem.

Ja, så har min helg varit, superkul och soft ! Nej, nu ska jag dra ett avsnitt GG och sedan läsa lite.
PoK.

T.S.


Fredag den 20:e.

Hej på er!
Sitter här med blött, platt och allmänt tråkigt hår och väntar på att m o p ska komma hem med tillhörande broder. De ska nämligen ha en massa folk här ikväll och ta hem mat, jag är superhungrig! Tror att det blir italienskt, och det är inte helt fel mina vänner.
När jag har ätit den förhoppningsvis snart hemkommande maten ska jag åka till min kära vän Isabel, tillsammas med älsklingscajjan. Jag har ett problem bara: Det SPÖREGNAR här nu. i Mars. på vintern. det är tö. Vår uppfart är numera en sjö, en sjö som blötte ner mina fötter när jag kom hem från skolan. Men det är inte bara isen som gjort detta, det har töat hela veckan, inte kul! eller jo, lite. skönt med vår..

Har varit på träning i eftermiddag med, det var kul måste jag säga :) skönt väder och det gick ganska bra.
Nej, nu ska jag stänga igen lådan ett tag.
Får se om bror kan skujsa mig till Issa, eller om jag måste gå. I regnet.

Pöss, och ha en  bra fredagskväll!

My new baby!



Torsdag.

Hej igen!
Det blev varken ngt inlägg i tisdags eller onsdag, det ber jag om ursäkt för, hade inte tid helt enkelt.

Torsdag, och denna vecka kan jag faktiskt säga att det har gått långsamt, väldigt ovanligt! Dagen har varit bra, inget spec. som hänt alls.. Har slagit in paket till min kusin som fyller 5, vi ska dit ikväll. Eller ikväll och ikväll, jag och bror åker kl 5 för att sedan åka till mammas jobb och käka, sedan vidare. Det blir nog skoj, är supersugen på fika !

god kväll.

Känner att det är plats för en tidig kväll ikväll. Ska gå och tvätta mig och kanske dra ihop några flätor tills imorn (alltså sova i över natten). Det blev ingen matte ikväll heller, utan ngt mycket bättre  - Gossip girl. Har sett lite mer än halv säsong 2, alltså avsnitten som går på tv nu. Jag har inte föjlt serien på tv, utan via datorn, därför håller jag på att hinna ikapp och om nu.
Jag funderar även på var sjutton jag ska ha på mig imorgon, något bekvämt men snyggt känner jag för.. Det är väl det minsta problemet man kan ha, men ändå.
Nej, nu ska jag besöka toaletten och sedan lägga mig och läsa. Både Gösta Berlings saga och När jag hör din röst tänkte jag hinna med, så god natt!


Måndag - skola.

Hej alla!
Har just avslutat min tallrik med tacopaj, rester från gårdagens middag som även blev dagens. Dagen har varit bra, hyfsat i alla fall. Var ganska pigg imorse, vilket var ganska skönt. Hoppade i jeans, en tröja och löpardojjor, en soft outfit helt enkelt.
Efter skolan satte jag mig vid datan en stund, sedan tog jag fram Spanskan. Tänkte att det var bra att ta tag i den på en gång så jag slapp sitta med den till sista stund.
Nej, gud vilket ointressant inlägg känner jag, aja, ha en skön kväll!

Cute as hell.


Taylor Swift.

Hej!
Kom just in från en promenad med pappa, det är superfint väder ute så det var jätteskönt!

Har städat rummet och renbäddat sängen nu på förmiddagen, och hade Taylor Swift i bakgrunden. Älskar henne! Ni måste kolla in hennes senaste album Fearless, kan inte bli bättre.

Här kommer ett smakprov i alla falll: Fearless, från albumet med samma namn.


Lyssna, ta in, älska!

God morgon!

Eller god fömiddag.
Har precis klätt på mig, mjukisbyxor, linne och håret i en slarvig boll blir dagens look. Sitter och halvser på Let's dance, såg ju inte det i fredags. I alla fall så var gårdagen jättekul! Jag var hemma hos Sara med Cajsa, Bellan och Julia. Kvällen började med tacos (jag, sara och caj), sen Melo med Bellan och Julia med. En riktig tjejkväll men bordet smockat av glass, godis, chips, popcorn, dricka, bär osv..
Angående vinnaren så tycker jag det var okej, inte mer. Under kvällen hoppades jag ändå mest på EMD och Sarah Dawn Finer, hennes låt är riktigt mäktig! Men jag tror däremot att Marlenas låt kan ha chans i den stora finalen, men vi får se. Vi säger ju så varje år, (att Sverige kommer vinna hela skiten med denna låt) och de senaste åren har ju inte precis varit ngt att hänga i granen..

Nej, nu måste jag gå och röja upp på rummet, det ser förjävligt ut! Återkommer under dagen med lite bilder :)


Salmon dance.

Alltså denna låt, man kan inte bli annat än glad!
Har känns mig jätte slö, men denna gör mig alltid piggare! I want to dance.



/Fat-lip

Melodifestivalen - final!

Jag gissar att det är många som ska precis som jag titta på "Melo" ikväll. Jag vet även att det är många som tycker att denna tävling är otroligt överskattad och töntig, men jag kan inte hålla med. Visst, det kanske inte alltid är så bra låtar, de kan till och med vara supertöntiga eller typiska svenska-schaler-låtar, något som vi hört 10000 ggr förut. Men jag tycker det är något som hör til Svensk musikhistoria, något som bara ska finnas! Denna folkfest som reser runt i Sverige under vinterhalvåret och gör att folk träffas hemma hos varandra i tv-sofforna och får en anledning att umgås. Och ännu bättre, när en av festivalens deltävlingar tar plats i just min stad. Att åka in till en fullsatt arena, med spänningen av att det filmas och att flera miljoner tittare kan få en glimt av just mig just nu.

Man behöver inte vara ett fan av Svensk musik, eller tycka att schlager är bra, men kan ändå uppskatta blandningen av musik, paljetter, humor som pausunderhållning och så vidare. Ta bara förra året som exempel; Kristian Luuk och Björn Gustavsson, vilket par! En redan halv-känd programledare med lagom ironi och humor, tillsammans med en ung kille som för första gången visar sin enorma talang och charm för svenska folket. Jag saknar dem och deras humor som fick mig att vika mig dubbel av skratt. Okej, det kan inte vara tufft att försöka fylla deras skor, att försöka toppa deras prestation och få med sig Sverige. Men Petra Mede, nej, det fynkar inte, tyvär..
Hennes humor funkar bra - i Parlamentet, inte i Sveriges största musikfest. En gapig, medelålderskvinna med lite för mycket prat om sig själv, gör att det hela upplevs som ett försök att vara ngt man inte är - rolig. Hon har sina ljusa stunder, det har hon, men snälla; hitta någon bättre till nästa år!


Jag kommer precis som jag skrev i början se kvällens program, men både en, två och tre favoriter. Jag håller på EMD (hur kan man inte gilla denna charmiga trio med bra utseende?!), Måns (minst lika charmig han med , om inte mer, men en bra låt), Alcazars låt gillar jag med, glad och uptempo.. Jag har egentligen ganska många som jag gillar, och jag tror det kommer bli jämnt!

Må bästa låt vinna! (och artist/grupp)


Reamon.

Supergirl.
-I'm a supergirl, and supergirls don't cry.



Lyssna, ta in, älska!

Lördag as in sova!

Borde det ha varit för min del, men nej nej. Jag vaknade halv 10 av att telefonen ringde - mamma svarade. Kunde i alla fall inte somna om så jag gick ner och åt frukost, läste tidningen och kollade på slalom.
Ska åka in till stan med mamma för att köpa en present till min kusin som fyller 5 på torsdag, jag som tycker att hon nyss var en bebis. Får väl se om Erica får sig något skojigt med när jag ändå är i farten, ett par skor skulle inte sitta helt fel...

Igår när jag kom hem la jag mig och läste lite. Började med en "klassiker" som jag måste läsa i samband med litterturhistoria som vi snart ska  påbörja i svenska, Gösta Berlings saga. Den är skriven av Selma Lagerlöf och är alltså skriven med "gammelspråk", alltså konstiga ord .. Men det går väl okej, fattar inte så mycket men jag har bara läst ca 30 sidor så.
Läste ett kapitel av den och hoppade sedan över till När jag hör din röst, den är sååå mkt bättre!

Nej, nu ska jag rota fram något att ha på mig - det känns som jeans. Ha en bra lördag, simma lungt!

Kvällens sista.

Ja, vi hade nationella prov i engelska idag, lika som alla andra sveriges niondeklassare. Det var två prov, del a och b (tror jag, aja). Första var en lärförsåelse, svår måste jag säga. Andra - hörförståelse. Hörförståelsen som går på en cd-skiva ska startas en spec. tid och räcka i ca 40 min. Men det hände en liten olycka. Kasper, en kille i min klass, började helt plötsligt blöda jätte mkt näsblod, vilket gjorde att vi stoppade. Väldigt dramatiskt, verkligen..
Även fast det känndes som om det gick skit på proven, gick det nog okej ändå. Det är i och för sig inte ofta jag tkr det "gått bra" för mig på ett prov.

Det här med nationella proven. Ja, visst kan det vara bra för de elever som vill ha chans att höja sitt betyg, eller för att hålla koll på hur sveriges utbildning går, men jag tycker att det är överskattat. Proven som kommer i 5:an, 9:an och på gymnasiet, blir mest ett stressmoment för oss elever, en stressig period där det känns som om hela betyget står på spel. Jag skulle tycka (i alla fall på högstadiet) att proven bara skulle inkludera de elever som ligger i riskzonen, alltså som kanppt får godkännt.
Att det ska vara nationella i grundämnena (sv, eng, matte) kan jag leva med, okej. Men när det sedan nu tillkommer i tredjespråk ( spanska för min del) OCH no, tycker jag att det bli för mycket. Nästan hela 9:an går åt till att förbereda sig och oroa sig för dessa prov. Tid som man annars kunnat använda för att verkligen LÄRA sig baskunskaperna i alla ämnen, och sedan testa via "vanliga prov"..

Nej, usch för dessa stressiga, nervjagande prov.

Hej och god kväll!

Är hemma nu. Åkte hem direkt från Matcompa. eftersom Julia skulle spela match imorn och ville vara pigg. Jag tänkte inte låta henne åka hem helt själv, så det blev en ganska tidig kväll, skönt det med!
Kvällen var skoj, mycket prat och skitsnack, men så ska det vara. Vi kom dit vid 7, och gick inte förens innan 10 ngn gång. Det blev kebabrulle för min del, vilket är mycket ovanligt eftersom jag helst äter kyckling när det gäller rulle, men det var gott.

Ja, vad mer? Nu är fredagen snart slut, det känns tråkigt. Men nu har jag lördag och söndag kvar och jag känner på mig att denna helg blir toppen!

Ha det gött, loveandpeace!

Erik Hassle.



Gillar denna snubbe, det måste jag säga. Brukar inte gilla denna typ av "datamusik", men det är helt okej! Kolla även in hans låt Hurtful, good!

Fredag - dejt!

Äntligen fredag, igen! Gud så tiden går. Jag vet, detta tjatar jag om varje vecka, men det känns verkligen som om jag knappt hinner blinka.

Har just kommit ur duschen - efter en träning på Skyttis (fotboll). Att ha en träningstid på fredagar känns ju inte sådär superbra, men man får väl ta det man får när Örnsköldsvik bara har en konstgräsplan att erbjuda. Träningen gick i alla fall bra, det var skoj, faktiskt. På slutet spelade vi "match" mot Själevads-damerna (jag spelar numera i Moliden) i ca 15 min. Det var mest för skojskull, och det gick hyfsat tkr jag :)
Nu ska jag leta reda på börsen (plånboken som sörlänningarna säger), för att sedan åka i till "Själevads city" och Matcompaniet på dejt. Men faktiskt inte en dejt med en kille, en dejt med några tjejkompisar. Vi försöker göra så då och då, nu när alla har så mkt att stå i åt olika håll. Ska bli jättekul och jag är hungrig!

Ha en bra kväll alla, det tänker jag ha!



Pöss!

goodnight!

Ska gå och borsta tänderna nu, eller gaddarna som pappa alltid sa när jag var mindre.. Är ganska trött, det har blivit sent i veckan, inte bra. Kom precis på att jag måste gå och packa upp väskan med, har en blöt handduk kombinerat med en bok, inte så lyckat..

Jag har gjort flätor nu med, så förjoppningsvis kan jag gå till skolan med lockigt hår, eller ja, vågigt. Mitt hår (som är spikrakt) har väldigt svårt att ta form, och faller tillbaka i sin platta stil. Så vi får helt enkelt se. Just, kläder ska jag lägga fram med, varje sekunde på mogonen är guldvärd!

Oj vilket intressant inlägg! ojoj.

Pussgodnatt!

Hola!

Hur har ni haft det idag? Jag har haft det bra, trött som bara den, men bra. Hade en ganska lugn dag idag. Hade möte med elevrådet direkt på morgonen, där det inte sas så mkt (som var vettigt i alla fall, hehe). Sen knallade jag bort till fritidsgården där resten av klassen satt bänkade framför Schindlers list. En film som jag sett förut, och därför gjorde det inte ngt att jag missade början. Jag tycker den filmen är jättebra, väldigt grov och hemsk, men bra och super-skickligt gjord! Jag vill absolut rekomedera den till er som inte sett den, se den nu!

Har just ätit två mackor så magen är nöjd och glad, jag med :) Har ingen träning idag, så jag kanske hänger på mamma till Step in. We'll se.

Ha en bra dag!

Sweet and low.

Låten heter som rubriken, den är underbar!
Av Augustana


Lyssa, ta in, älska!

the feeling comes around now and then..

You're poisin running through my veins.


Tanken på att aktivera sig..

..känns jobbig. Har suttit här med HK-arbetet i ngt som känns som en evighet, och ändå var det inte mkt som skulle göras. Har gjort en tabell, en framsida och ett svar till en lägenhetsannons. Har bara känslan av att jag glömt ngt, men det ger väl sig med tiden.
Borde kanske hitta på något, men nja, får se.. När jag lix håller på kan jag lika gärna göra lite matte, om jag orkar lyfta på min stora bak och gå ner och hämta boken.
Mycket snack och lite verkstad känner jag, detta går inte.

Vi hörs! <3

Onsdag - lugn eftermiddag.

Hej allihopa!
Idag slutade vi efter lunch - mycket skönt! Åkte hem, satte på datan och böjade med Hemkunskapsarbetet jag måste göra klart. Skulle egentligen vara klart idag, men jag får väl lämna in det imorgon.

Har satt ingång en skiva Desperate, men har tröttnat lite nu. Så jag ska hämta gitarren och klinka lite, lovelove.
Har ni kikat in på Robins nya blogg btw? Ja, RB-tokig som jag är så är jag inne dagligen, and it's soooo good :) http://www.katrinsgoodiebag.se/blog/?cat=3 här är adresses, så enjoy!

Ha en bra eftermiddag, puss!

You might be the one for me.

ever thine
ever mine
ever ours


God kväll!

Har just hoppat ut duschen, snabb som en vessla var jag. Jag vill ju inte missa hela Desperate, det är illa nog att jag missade första 10. Ska gå ner och hämta en macka och en kopp te.

Det blir inte mer än så ikväll, ha en super bra kväll alla!
Hörs imorn, ciao!

Tjollahopp och goddag tisdag!

Hej på er!
Har just kommit hem från skolan, eller för 15 min sen kanske.. Sitter i soffan och funderar på om jag ska gå ner och hitta mig ngt att äta, magen kurrar. Har träning ikväll, vid 7, så det blir nog middag snart med, om jag hittar ngn middagsmat dvs.
Det är första uteträningen på konstgräs för mig (fotboll), och det känns bra! Kul att komma igång med det som verkligen sporten går ut på, fotboll utomhus. Lite tråkigt, eller mycket tråkigt väder bara. Snöblandat regn och grått som bara den. Måste leta fram långkalsoner och vantar till träningen, men det ska nog inte vara några större problem.

Så, hur har er dag varit?
Min har varit okej. Bara okej. Blev trött så in i norden mitt påd dagen, trodde jag skulle somna. Men nu är jag piggare.

Ha en bra eftermiddag, xoxo.

Avundsjuka.

Här i bloggvärlden så har vi nog en drottning - Blondinbella. Isabella som driver sveriges mest beökta och framgångsrika blogg har idag fått en debattartikel tryckt i Expressen. Den handlar främst om Kvinnor och dess avundsjuka sins emellan. För det är faktiskt så, jag håller helt med, att kvinor, tjejer och flickor inte kan glädjas åt varandra. Det den ena gör bra, måste den andra hitta ngt fel på, utan att kunna glädjas åt det. Nu säger jag inte att jag är ngn superwoman som prisar alla tjejer runt om kringmig, men det är ngt vi bör tänka på.

Varför inte stärka den jämställdhet som byggs upp mer och mer i vårt land? Varför inte stärka varandra och ge kvinnorna mer makt och högre positioner?

När jag sedan läser responsen hon fått över sin artikel, kan jag inte hjälpa att bli lite arg. När de skriver att hon är en ytlig bimbo som inte bygggt upp sin karriär själv, utan har förlitat sig på mamma och pappas pengar och kontakter. För visst, hon blev känd via sin blogg, via shoppingtips och skönhetsråd. Men det är precis som hon skriver en mkt liten del i kakan, hennes bloggframgång har öppnat många dörrar. Dörrar som hon sedan går ut genom en efter en, och på många olika områden.
Politik (MUF), media (blogg, Let´s dance, tv-dagbok, mm), mode (klädkolektion som snart kommer i butik), angagerad inom bulimi. och aneroxihjälp o.s.v. Är inte det ngt att se upp emot? Är inte det ngt vi kvinnor bör vara stolta över och pusha på?
Hon visar vad som är möjligt, Bara man vill!

Jag vill slå ett slag för blondinbella, ett slag för den kvinnliga framgången!
Go Bella!

Ny låt!


Sitter jag och letar efter. Alltså inte ny som i Ny, utan en ny till bandet . Vi ska spela imorgon och det är dags för en ny ;)

Vi har pratat om någon av dessa, har även fler förslag, men här kommer exempel.


Other side med Red Hot Chillipeppers.


Shut up and drive med Rihanna.

Måndag - suck.

Jahapp, då var en ny skolvecka inledd. Det känndes något tungt att kliva upp imorse kan jag kova, och jag tror att det är många av er som håller med.. Vi börjar alltid skolan 8.10 och jag kliver därför upp vid 7, eller försöker åtminsdone. Vaknade med ett ryck och blev skitskraj när min klockradio plötligt gick igång och skrek ut : TEAMMMM RAMSYYYYY! Inte så najs att vakna upp till skithög radioreklam..

Dagen har i alla fall varit någolunda hanterbar, inget spec. som hänt. Hann som allt fr ofta inte käka någon frulle imorse, så jag köpte mig både en och två yoghurtar i kafeterian. En påse russin blev det med som energipåfyllning. Är superglad att vår kafeteria kommit igång igen (den har länge stått stängd), så jag kan köpa mig lite mellanmål om dagarna :)

Har varit hos Julia hela eftermiddagen, mest som sällskap  kan man säga. Hon åt middag ganska tidigt, och sedan gjorde hon en av sina 10000 olika rehab övingar och rörlighetes övingar och allt vad det är.. Att männskan pallar!

Ska se ett avsnitt Desperate nu, missade ju i tisdags. Inte bra!
Puss och love, har ni haft en bra dag föressten :)?

Söndag.

Hej på er!
Dagen har varit lugn och skön. Sov ut kanske lite För länge, vaknade 12.00. Slappade sedan ett tag och tittade på Life of Ryan, något som jag älskar. Åkte sedan iväg på träning vid 2, men kom hem efter 10 minuter ungefär, det blev ingen. Till och börja med var vi endast 4 stycken där, och vi kom inte heller in i hallen eftersomvi inte hade ngn nyckel. men men, jag gick ut och lekte med tvillingarna när jag kom hem. De hade byggt, eller i alla fall försökt, bygga ett hopp och hoppade sedan med en Snow trasher. Det gick väl sådär, men skoj var det ;)

Nu sitter jag och halvser på Wipout, det nya programet på kanal 5. Ganska kul tycker jag, men gud så ont det måste göra!
Imorgon drar skolan igång igen, suck. Nåja, det blir nog kul att träffa alla i alla fall..


Eyecandy.



Vet inte ens vart jag ska börja..

.. Hej igen.

Ja, som rubriken säger vet jag inte vart jag ska börja, eller skriva. Denna vecka har minst sagt varit omtumlande, och helt obeskrivlig.

Jag har som jag skrev spenderat min sportlovsvecka i Hemavan, en fjällby i norr, kan tilläggas att det liggen någon mil från Tärnaby, där både Anja Pärson, Ingemar Stenmark och Jens Byggmark är uppvuxna, även Stig Strand. Det var jag och familjen som i lördags satte oss i bilen och åkte upp. På söndagen kom även en av mina bästa kompisar upp med sin familj, och de hade en stuga precis ovanför vår. Vi åkte skidor varje dag, stugan ligger väldigt nära backarna, gångavstånd. Vädret var kanske inte det bästa, men det dög, Vi kunde vara ute och ha det skönt, även om inte solen tittade fram särskillt ofta.

Sen kom dagen då allt förändrates - tisdag 03-03-09. På förmiddagen när vi just kommit in från backen, fick vi ett hemskt besked. Jag klarar nästan inte att skriva detta nu.
Två av mina närmsta vänners pappa hade dött, vid 52 års ålder. Vi, 35 mil hemifrån bröt alla ihop, och känslan är inte av denna värld. Tankarna gick runt i mitt huvud; hur? varför? hur ska det gå?
Jag tror ännu inte att jag fattat vad som hänt, och det dröjer nog innan jag gör det. Vi åkte i alla fall hemi torsdags, hem till mina älskade vänner. Jag ville bara vara hos dem, bara finnas där som stöd.
Jag måste säga att de otroligt starka (de är tvillingar, och har en äldre syster, och mamma såklart). Jag är såå ledsen för deras skull, för allas skull. Sånthär borde inte få hända, hur kan det göra det?! Varför händer det dåliga saker för bra människor? Eller dåiga är fel ord. Hemska, fruktansvärda, tragiska, Obeskrivliga.

Jag avslutar detta inlägg här. Jag vill hedra och skänka alla mina tankar till dem, och alla andra som råkar ut för liknade saker. Vila i frid.


RSS 2.0