Adjö!

Om några timmar rullar bilen mot fjällen för en veckas sportlov. Ska bli mer än mycket skönt med lov och skidåkning.
Det kommer bli några timmar i bilden, så datorn är fulladdad för att kunna roa mig med film och stuff.
Så, vad ska ni hitta på på lovet (ni som har det dvs)?

Det är tveksamt om jag hinner kika in igen innan vi far, har ännu inte packat alls. I stugan har vi inte heller ngt internet, så det blir en paus från bloggen, om jag inte hittar ngt annat sätt ;)

Ha det superbra!

27-02-09

Hej!
Hann inte med något kvällsinlägg igår eftersom jag kom hem från träningen vid halv 10 ungefär, och var supertrött. Träningen var i alla fall superjobbig, jag ville bara dö, men gjorde mitt bästa ändå. Tycker det är ganska skänt att ta ut sig tills man vill spy, åtminstonde efteråt.

Ja, fredag idag, mycket skönt! Det var även sista dagen vi gicki skola innan lovet (vi har alltså sportlov v 10 och inte som Stockholmarna som har denna vecka ), och det betyder vila och skoj! Åker med familjen + en av mina bästa vänners familj till Hemavan (fjäll i norr) lör-fre. Ska bli jättekul att åka lite skidor igen, och jag hoppas vädergudarna är snälla med oss och bjuder på sol i massor :)
Jag har även varit duktig och bakat morotskaka som ska med till fjällvärden, efter mammas beordran. Det luktar jättegott här kan jag lova! Väntar bara på att det ska svalna så jag kan garnera den, det blir nog mumsigt!

Har inga planer för kvällen, så vi får elt enkelt se vad jag kan hitta på.
Har ni haft en bra dag?

26-02-09

Hej allihopa!
Har precis ätit en macka och druckit ett glas juice, inte helt fel! Ser på AMNT och kikar runt lite på internet. Får lite shoppinglust, men känner samtidigt att plånboken inte vill samma. Jag har på senaste tiden blivit helt kär i nya skor, om jag hade tillgångarna hade köpt nya varje dag. Men jag antar att det får bli in my rich framtid :)

Hur har er dag varit? Min har varit bra, skolan var ovanligt lugn. Vi såg på film i princip hela dagen, först Anne Frank och sedan en på spanska. Ska nog gå och hämta gitarren, det kliar i fingrarna nu. Vid halv 8 ska jag dra iväg på träning, och jag ser faktiskt fram emot det med tanke på att jag inte tränat sen i söndags.
Ha en bra eftermiddag!

God natt!

Nej, nu är det dags att gå och tvätta mig och krypa ner i en förhoppningsvis varm och go säng. Ska bli skönt med lite sömn.
Har som sagt sett på Grey's, och jag blir så ledsen när Issie har Danny med sig, men att han inte är där egentligen. Önskar att han kunde återuppstå från de döda, så de kan leva lyckliga i alla sina dagar...
Men men, det är ju bara ett tv-program, ej att förglömma.

Har även haft lite kvällspyssel, och det var ett diadem som fick sig en omgång. Tog bara ett lädetband (som jag klippte ut ur resterna av ett par gamla skinnbyxor), och knöt en fin liten rosett. Det är ett enkelt tips, som passar utmärkt till vardagskläderna.


Sött va? :)


Nej, sängen var det ja. Puss, sov gott!

God afton!

Har precis ätit en lite för sen middag, bestående av halvfabrikat tillagat i stekpanna, ingen höjdare precis, hehe. Har även varit in till stan en snabbis på Intersport, för att prova ut en träningsdress inför kommande fotbollssäsong. Älskar nya träningsoveraller!
Ska nu lägga mig på sängen och se ett avsnitt av Gossip girl, och sedan Grey's kl nio. Och ja, jag är tyvären tv-nörd, vilket i och för sig inte gör mig ngt ;)

Ha en superkväll alla!
Pusspuss<3

Saknad.

Okej, ni som har följt mig ett ta här har nog inte missat mitt tjat om Robin Bengtsson. Men det är nog så att jag är lite småkär, och hur kan man inte bli det?! Gud, vart ska jag börja? Rösten, så grymmmmmmt skön, bästa jag vet tror jag. Sen att han ser otroligt bra ut och verkar vara en underbar person ska jag inte glömma. 10 av 10 helt enkelt.

I alla fall så stötte jag på detta klipp på Katrin Schulmans blogg, där de sitter på en resturang eller likande, och han sjunger för henne.
Seriöst, lyssna. Det är inte bra för ett tonårshjärta...


25-02-09

Hej!
Hur har ni haft det idag? Jag har haft det bra, det har inte varit ngn ansträngande dag om man säger så. Åkte till skolan som vanligt imorse, och sedan därifrån med buss till stan. Vi var inbjudna till en "teamdag" om miljö på Sliperiet (ett ungdomsställe typ), av några treor från gymnasiet som hade det som sitt avslutningsarbete. Och hur var det då? Jo, sådär. Vi började med att delta i en föreläsing om global uppvärmning, vilket var ganska intressant egentligen, men den var ca 1,5 timmar och det blev lite jobbigt. Sen vid halv 11 gick vi upp till Nola och åt lunch, helt okej. Eftermiddagen bestod av några workshops och sen var dagen slut.

Istället för att ta skolbussen hem, gick jag runt på stan i ca en halvtimma, och tog sedan statsbussen hem. På stan blev det ett fynd faktiskt, och på rea dessutom.
Nu sitter jag här och ser på tv, eller ser och ser, jag skriver ju här! Det är himla fint väder ute, så jag funderar på att gå ut en stund, vi får se.






Bild 1: Dagens outfit. Ganska avslappnad och bekväm, t-shirt från Vero moda, kofta från Esprit, jeansleggings från MQ och väska från Lindex.

Bild 2: Pippifåglarna njuter även dem av vårvädret, var bara tvungen att ta en bild!

Bild 3: Dagens kap: En spetstopp från Åhléns..

Bild 4: Som jag fick till ett underbart pris. 50 kr nedsatt från 249:- !

Ja, det var min dag. Pussar!

Dagens intag av kalorier.

Är avklarat. Har precis tryckt i mig dagens andra semla. Men vafan, det är väl okej såhär på "Fettisdagen", dagen då jag även får höra av min bror att jag har namnsdag (analysera namnet Fettisdagen).
Sitter och sappar mellan kanalerna på tv:n nu. För tillfället är det Mästarnas mästare, som ikväll lägger fokus på Malin Moström (som för övrigt kommer härifrån ö-vik och var barndomskompis med min moster, om man får skryta lite.hehe). Tycker detta program är riktigt kul, att få se bakgrunderna av de olika idrottarna. Okej, jag förljer inte serien slaviskt, men lite har jag snappat upp. Samtidigt är det Den rätta för Rosing, vilket jag inte sett än, var reklam. Men det kanske blir en kik på det med.

Shit, jag är trött. Ska nog försöka komma i säng tidigt, kanske läsa lite med. Ja, så får det bli!
Ha en skön kväll alla, Puss!


Semlor - godaste bröd- och gräddklicken på marknaden!

Förloving.

Såg just på en pressintervju med kronprinsessan och Daniel. De är ju (äntligen) bestämmt att de ska gifta sig, efter allt tjat om detta. Tycker det är kul att de får varan till slut :) För det kan ju inte vara världens lättaste position Daniel sättter sig i, att gifta sig med Sveriges nästa regent menar jag..
Hur som helst är det viktigaste att de är lyckliga, och då kan media säga vad de vill!




Grattis !

24-02-09 (& 23-02-09)

Hej och god eftermiddag!
Hur har eran dag varit? Min har varit bra, det måste jag säga. Även fast jag har gått en heldag med en massa mindre roliga lektioner, så har dagen gått fort. Direkt på morgonen hade vi musik, där vi spelade lite tillsammans. Lektionen var bara 40 minuter lång, och efter det satte vi oss i kafeterian och åt semlor, för ni vet väl att det är Fettisdag idag?! Det var grymmt gott, och även årets första. Med närmare eftertanke så kanske inte semlor är världens bästa frukost?, jag hann nämligen inte äta frukost idag, så det blev en halv apelsin och en semla, kanonstart! Hehe.

Som ni kanske märkte blev det inget inkägg igår, det ber jag om ursäkt för. Jag är nog ingen bra bloggerska. Men i alla fall så var gårdagen lugn, skola, hem, mat, plugg. Ja, vad mer? jo jag såg lite på Gossip girl säsong 1, och år 70 % choklad till. Det är skönt med vardagsmys, lite lagomt liksom.

Såhär såg jag ut yesterday, fjällisen och min stora rosa (hemmagjorda) mössa hängde såklart på!


På eftermiddagen idag fick vi helt plötsligt veta att vi skulle fotograferas. Jättekul att höra 40 minuter innan man skulle ta plats framför fotografen, och vidare fräsch var jag inte heller. Men det spelar egentligen inte så stor roll, det var enskillda kort, man får alltså välja om man ska köpa. Och det ska jag ej, kan jag ju bara säga, vill inte ens se kortet. Tror de även skulle skickas ut till gymnasieskolarna, inför vår ankomst till hösten.


Dagens händelse
När jag stod uppe i vår korridor och skulle precis gå för dagen, såg jag en väska komma utslungandes från biblioteksfönstret. Vad som hände vet jag inte riktigt, men jag antar att någon böev inputtad eller slog, men sönder gick det. Kan bara säga att det blir dyrt för den ansvariges föräldrar...

Ja, så var min dag. Nu ska jag se på SATC och plugga lite. Puss!

22-02-09

Hej och god eftermiddag!
Så, söndag igen, vilket beryder skola imorgon vilket innebär en stor suck. Denna vecka blir nog helt vanlig, inget spec. som ska hända. Något positivt är i alla fall att det är sprotlov nästa vecka, så skönt! Den veckan ska jag spendera i Hemavan (fjälen) med familjen samt en av mina bästa kompisars familj, det blir nog asbra!

Idag har jag bara softat, suttit i pyjamas hela förmiddagen och räknat lite matte. Men jag har faktiskt även varit på träning, så helt ner softad är jag inte. Efterträningen åt jag en god middag (lax och pasta) och tog en dusch, nu sitter jag här med Vänner rullande i dvd:n. Ska nog sätta mig med lite Spanska, och matte med för den delen.

Hur har er helg varit? Min har varit lugn och skön, det är så det ska vara ibland!
Ha en bra söndag, Puss!

Melo, efterrätt, mys.

Hej!
Har precis satt in mousse i kylen, som sedan ska ätas till Melodifestivalen med familjen. Jag hoppas på bra bidrag denna gång, eftersom jag inte tyckt att de senaste gångarna har varit någon höjdare. EMD ska vara med ikväll, jag tycker de är riktigt duktiga, och jag älskar när se sjunger i stämmor, det är sällan det stämmer ihop så bra. Så, jag EMD får nog bli mina förhandsfavoriter. BWO tycker jag därimot inte om vidare mycket, tycker deras medverkan i Melo börjar bli lite uttjatade..

Aja, vi får helt enkelt se hur det går. Nu ska jag ta plats i soffan och hämta upp efterrätten!
Ha en bra kväll alla! Puss<3

Illa modo!

Sitter och ser på hockey med familjen, eller nu är det paus. Man blir dock ganska deprimerad av matchen, modo ligger under med 3-0 mot Färjestad. Och för er som inte vet det eller inte är så intresserade så kan jag ändå berätta att det har gått väldigt tunget för vårt Ö-vikslag. Nu kan vibara hoppas att de håller sig kvar i elitserien, oavsett kvalserie eller inte, slutspel är bara att glömma..

Hur är det med er då? Med mig är det bra, känner att jag tyvär har fått i mig lite av min brors förkylningsbaciller, men jag blir inte sjuk så lätt, så jag klarar mig nog :)
Ha en bra eftermiddag! Håll tummarna för mitt Modo!
Pöss

21-02-09

God morgon! (om man nu får säga så när kl är kvart i 1, annars God förmiddag!)

Shit, gårdagen var jätteskoj. Åkte som sagt hem till Majsan vid 8. Vi har egentligen kännt varandra sedan förskolan, men vi tappade kontakten när vi började i olika klasser på högstadiet, jättesynd. Men nu har vi hittat varnan igen, och det är väldigt roligt! I alla fall så satt vi först och snackade en massa (mest skit, hehe), sen drog vi på ica och köpte glass som vi sedan myste i soffan framför en film med.
Vi såg John Tucker must die, den är så himla rolig, jag tror jag dör. När filmen var slut degade vi en stund och sen kom pappsen och hämtade mig. Ja, så var min fredagskväll, hur var eran?

Vaknade vid 11 idag, gick ner och hämtade en macka med grönsaker, ett ägg och juice, myste i soffan ett tag, och nu sitter jag här. Vad jag ska hitta på idag vet jag inte riktigt, vi får väl se.

Nej, nu ska jag hitta på ngt, Pusslove!

20-02-09

Hej på er alla!
Nu är jag äntligen hemma efter några timmarpå stan. Vi fikade, jag tjockade och köpte en pecanpaj, sen gick vi runt och fördrev tiden i äffarer (vad gör man annars på stan :s?). Det blev ett stopp på Make up store, och jg kom ut med en liten påse och flera hundralappar fattigare, det känns tungt måste jag säga. Jag är nog ganska snål av mig, särskillt när jag känner att beloppet på kontot bara minskar och minskar. Men man måste ju unna sig något ibland med :)

Så, fredag. Kan inte riktigt förstå att det redan är helg, denna vecka har gått så otroligt fort! Vet inte vad som händer, men jag känner att jag inte hinner med alls.. Så vad ska ni hitta på ikväll? Jag ska åka till Maja vid 8-tiden, vi ska nog bara ta det lugnt och umgås, det blir mys!

Annars i helgen så har jag inte några planer, eller jo, träning på söndag. Måste ta tag i lite läxa med, vill inte känna ånger på söndagkväll över att jag inte gjort ngt, fast jag haft möjligheten.. Men men, det löser sig.



Besöket på MUS sved i börsen..





Men jag kom hem med ett fint skimmerpuder och en färgglad borste, melike!

Ha en toppen kväll alla, får se om jag tittar in mer under kvällen <3

Jobbigt, men ack så värt!

Hej! Nu har jag precis duschat, rakat benen och så. Det här med att raka benen är så jobbigt ibland, but a lady has to do what a lady has to do. Träningen på Step in var sjukt jobbig, men det känns så himla bra nu. Jag tycker samtidigt att det är jätteskönt att ta ut sig tills man vill spy, och särskillt nu när jag inte tränat ngt i veckan.

Är väldigt trött och har mkt att göra imorgonbitti innan skolan, så jag ska försöka gå och sova nu, annars kommer jag knappst upp imorgon.
Har även just smörjt in händerna, så nu fettar jag ner hela datorn, najs.

Ha en god natt alla!
Pöss!

P.s. Cajjan jag tar med din börs imorn :) d.s.

Ännu en gamal goding!

James Morrison, älskar hans röst. Den är sådar raspig och jordnära, melike.
Denna låt är en som gått många gånger i ipoden, tänkte dela med mig till er som inte hört den, it's damn good!



Lyssna, ta in, älska!

19-02-09

Alltså vad har gud mot mig och matlagning?! Nu hände det igen, den här gången när jag skulle vara duktig och koka gröt som mellanmål istället för kakor, och då tappade jag Såklart vispen på golvet, så det blev jättekladdigt. Och inte nog med det, allt brände fasst i botten, så jag förstörde typ kastrullen. Jag blir så less. Varje gång jag ska laga eller baka ngt så händet det något. Sist när jag skulle göra pannkakor rullade två ägg ner på golvet, gissa vem som skurade golvet i två timmar... -.-

Dagen i övrigt har varit bra, inga olyckor där alla fall. PÅ förmiddagen såg vi en film, och började jobba på våra elmototrer som vi ska bygga på tekniken, ganska roligt faktiskt! Efter lunch fick jag hoppa in och jobba i kafeterian igen, en av mina klasskamrater som egentligen skulle jobba var sjuk, eller blev, hon gick hem. Aja, nog om det.
Träningen som jag skulle ha ikväll (fotboll) blev inställd, så jag följer nog med mamma på Step in och Pumpar (body-pump), det var längesedan jag var på gymmet nu, så det ska bli riktigt skönt! Hoppas det finns platser kvar bara..

Nej, nu ska jag se på ANTM och göra lite matte.
Ciao!

Muy bien!

Jag håller mitt löfte, självklart.


 

Beyonce - Halo

Lyssa, ta in, älska!

18-02-09

Hej allihopa!
Sitter här i soffan med datan i knät, har nyss sett en film som jag lånat hem från skolan (filmatiseringen av en bok vi läste på engelskan, jag var borta när de andra såg den), Stone cold. Den var väl sådär, inte direkt bra. Konstig och, ja, knepig helt enkelt.
Idag hade vi äntligen biologiprovet, skönt att få det bortgjort. Men ett litet problem inträffade bara, brandlarmet gick mitt i provtiden! Så det var bara att droppa penna och papper och kuta ut på gården. Vet inte varför det löste ut, det var väl ngn som hade haft kul och lekt med elden igen, mötte i alla fall en svärade rektor, så det var nog ingen övning.

Set på Sex and the city nu, himla bra att det har börjat gå på eftermiddagarna, biten tvnörd som jag är. Och ja, kom just ihåg! Grey's börjar ikväll med, det får man ju inte missa :o

Nej, nu ska jag lyssa på lite av den underbara musik som jag laddade hem igår, kommer såklart med ett litet tips senare!

Puss ciao!

Gäsp!

Nu ska jag gå och sova, eller i alla fall försöka. Har skrivit klart engelskan, läst igenom no:n och ätit fruktsallad. Rummet är dock fortfarande ostädat. Gårdagens skidkläder ligger i en hög på golvet, skrivbordet är täckt med smink, kläder och diverse skit som jag inte orkat ta reda på.
Jag ska ta fram kläder som jag kan ha imorn, så svårt där det är så kallt ute och man inte vill frysa häckan av sig, samtidigt som jag inte vill se ut som en fliecetäckt 6-åring.

nej, här kan jag inte sitta och göra ingenting. Vi hörs imorngon!
Love!

Kvällens plan:

Skola
18.20-19.00 Göra klart skrivuppgiften till boken Stone cold, Engelska
20.00-21.00 Plugga det sista inför morgondagens prov, Biologi

Nöje
21.00-22.00 Tv, alternativt gå och lägga mig, är pisstrött

Övrigt
Städa upp på rummet när tid finns över, Det ser ut som om en orkan dragit fram!

That´s the way



-Asså denna reklam är den bästa jag vet. Så kuuul!

17-02-09

Hola!
Dagen har varit lång, lång och utmattande. Imorse var jag trött som ett as, men lyckades ändå masa mig ut sängen och in i duschen. Åt en snabb och omättande frukost innan jag kastade på mig fjällisen och ut genom dörren. Och ja, det var -26 grader. Varmt va?
Det har varit ovanligt kallt de senaste dagarna här, men är det vinter så är det. Vi kunde haft slask och regn lika gärna, så man ska inte klaga.
Väl i skolan gick jag till kafeterian, där jag mötte Philip. Vi hade hand om den hela dagen, eller ja, ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen. Det var ganska lungt, så det var "chill", blev bara lite less mot slutet, men nu har jag gjort bort min gång iaf. Min dag blev 100 ggr bättre när jag hörde att vår NO-lärare var sjuk, varpå provet flyttades fram till imorgon, Skönt!
Nu kan ni ju gissa vad jag ska göra denna eftermiddag, no..

Hur har er dag varit?

pöss

Kvällens sista..

..får bli denna goding av Jason Mraz och Colbie Caillat, Lycky.




Njut av denna sköna låt, nu ska jag krypa ner i sängen och nöta in det sista inför provet imorgon!
Godnatt, än en gång!

Dagen i bilder!

Här kommer några bilder fårn dagen, hinner inte med mer än så, har en massa plugg som vänta.


Det var lite tråkigt på förmiddagen..


Men det blev bättre kan jag lova! finfint..


Så vi var alla näjda och glada! C J I

Hade faktiskt En bild på mig med, men den var inte vacker, så jag ska bespara er på den synen ;)

Ha en bra förtsänning på denna mådag!
God natt!

Känner ni igen låten?

-en ledtråd; huvudvärk.


God eftermiddag!

Kom hem från Skule för ca 30 min sen. Vi har haft en riktigt skön dag, det var lite kallt och grådassigt på förmiddagen, men det sprack upp mer och mer.
Sitter och gruvar mig för biologiplugget som väntar, jag har prov imorgon. Vi har alltså genetik, vilket jag inte alls har koll på. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och sätta igång,
vi hörs senare då jag även ska lägga in lite bilder fån dagens uteaktivitet!

16-02-09

Godmorgon!
Otroligt nog så har jag tid till ett morgoninlägg, jag som är såå morgontrött och inte brukar ha ngn tid alls.
snart, eller halv 9 ska jag hoppa på bussen till Skule (en liten "by" eller ett samhälle några mil utanför Övik), där jag ska åka skidor hela dagen. Vädret vad dock lite tråkigt, grått och -20. Hoppas på sol och mildare väder framåt dan, då blir det perfekt!

Passar på att lägga in en skön låt från Mando diao. Jag brukar vanligtvis inte gilla denna typ av musik, men jag måste säga att jag diggar denna, så här kommer: Dance with somebody.



Ha en bra dag alla, vi hörs!

Beck förstör mina rutiner.

I vanliga fall brukar jag försöka att gå och lägga mig vid 22 på vardagar, även söndagar, för att palla att kliva upp. Nu när Beck har dragit igång igen på söndagar får jag problem. Filmen börjar vid 9, går i en halvtimme och avbryts kl 22 för nyheter. Då brukar jag gå och borta tänderna och tvätta mig, göra mig klar för natten helt enkelt. När jag gjort det brukar det vara så precis att nyheterna är slut, och filmen börjar igen. Då blir det allt för lätt att ligga i sägen och se klart filmen, d.v.s. att jag sedan släckar efter 23. Mina nattrutinger spricker då, och jag blir trött som ett as.
Mitt förslag är att filmenkan börja vid 20 istället, och sluta vid 22. Vore inte det en bra lösning?

Någon annan som upplever samma problem?

Detta får bli kvällens sista inlägg. Nu måste jag packa i ordning pjäxväskan - ska på frilufsdag imorn (vet inte ur det stavas) till Skule och åka skidor :)

Ha det bra alla, ciao!

Nya stjärnor?

Ni kanske precis som jag satt bänkad framför tv:n på onsdagar för att se Made in sweden? Jag tycker det var ett asbra program, där man fick se arbetet bakom både artisterna och manegernas arbete. Att se en artist skapas och urvecklas var verkligen kul. Tyvär så varade det bara i fyra veckor - fyra program.
Här är i alla fall de färdiga resultaten - singlarna från både Kim  - 3 florrs down, och Janet - let go.



Jag gillar båda Janet och Kim skarpt, de är båda unika och orginella. Jag hoppas och tror att de får stor framgång och sätter sverige på kartan, för de har verkligen talang!

Ja, nu blev det mkt musik plötsligt, men det är ju ändå en Musicbox!

Crossfire.

Hörde denna låt för första gången i somras, så det är det ända jag tänker på när jag hör den - sommar!
Tycker den är otroligt skön!
Lyssna, ta in, älska!

Crossfire - Lady.

K.C.

Kelly Clarkson - My life would suck without you.
En superbra låt av Kelly, lite halvdålig kvalité på denna, men jag har inte tillgång till bättre, så det får duga :)
Lyssna, ta in, älska!


15-02-09

Hej allihopa!
Ber om ursäkt för dagens dåliga uppdaterning, har inte haft tid helt enkelt. Tänkte börja med att berätta om min lördagskväll.

Igår var det alltså alla hjärtansdag, och det firade jag på bästa sätt - enligt mig. Istället för en romantisk middag med en pojke, blev det en romantisk middag med tjejerna, superskoj! Kvällen, eller dagen rättare sagt, började vid 4, då jag gick över till Julia (en av mina bästa vänner som även är min granne) och såg på hockeyn.(Modo-Djurgården) Cajsa som också var där är brun som jag vet inte vad. En bajskorv? Näe, haha, nu ska jag inte vara dum. I alla fall så känner man sig som värsta vitryssen när hon är i närheten (hon har alltå varit i Thailand i över 2 veckor). Vid 6-tiden var matchen slut, och vi promenerade in till Matcompaniet där Sara mötte upp oss.
Efter en lång måltid gick vi hem till Julia igen, efter ett stopp på ICA där vi köpte glass att ta med oss. Vi som egentligen hade tänkt att se Melodifestivalen fick hitta på ngt annat eftersom vi kom hem vid halv 10. Vi såg The perfect man på 3:an och åt en massa glass och bara myste. Vi blev supertrötta och somnade nästan allihopa, så vi hämtade lite godis och vips så var vi pigga och glada igen.
Kvällen slutade vid kvart i ett, då jag gick hem . Tack girls för en underbart kul kväll!

Hur spenderade ni er alla hjärtans dag?
Blev det mys med pojkvännen, eller med kompisarna som jag, eller bara en lugn hemmakväll? Berätta gärna :)

Idag vaknade jag vig halv 11, åt frukost, gick ut ett tag. Det var superfint väder, några minusgrader och strålande sol, så det var tiktigt skönt ! Sen vid 2 åkte jag på träning, och ja, nu sitter jag här och väntar på middagen :)


Fint eftermiddagsväder :)


Myskväll med brudarna, Cajsa och Julia i bild (dålig bild).


Kvällen avslutades med tv.

Gårdagen.

Fredagskvällen för mig bestod som sagt av ett besök hos min kära vän Sara, som fyllde 17. Kvällen blev superrolig med mycket skratt och mat, fika, snacks, godis etc.
Linn, Sofia, Oskar och hans komips Jocke (som jag inte hade träffat förut) var också där, och det var skoj. Julia kom över vid 12 ngn gång, och sen gick jag hem vid halv 1 kanske.
Tack Sassa för en kul kväll, och hoppas att du fick en bra födelsedag!

(i paketet döljde sig två chokladkakoar - Sara är en chokladtjej, och den riktiga presenten kommer såsmåningom)

14-02-09

Glad alla <3-dag på er alla!

Lördag idag, så skönt. Sov fram till 11, slöade och kollade på Vänner säs. 8 till frukosten, som fick bli två Fibertoast och en blåbärsyoghurt. Och när vi ändå är inne på ämnet yoghurt, hur komme det sig att "småyoghurt" är så mycket godare än den yoghurt som säljs i literförpackingar? Jag vet inte, men det tycker jag i alla fall. Om jag fick skulle jag nog kunna leva på "småyoghurt"...
Nu har jag just ätit lunch med familjen och några bekanta till mamma och pappa. Det bjöds på italienskt, citronmarinerad rostbiff och potatissallad, mums! De enda negativa med den målltiden var att potatisen var dränkt i vitlök, vilket gör att min andedräkt är mer än otäck, det blir att ta fram andborsten och en hel tub tandkräm.
Vid fyra ska jag knalla över till Julia och se ishockey, och sen har jag en massa skojiga planer för kvällen. Vad kan jag berätta mer om senare, eller imorn om jag inte hinner titta in mer idag.


Skjortklänning - Gina
Skärp - Tiger
Läggings - H&M

Ciao - kiss!

See ya!

Nu drar jag på kalas,
Ha en toppenkväll!


Old pic.


What´s that?

13-02-09

Fredag den 13:e. Ja, idag ska man tydligen ha otur eller råka illa ut. Jag tror inte på det där, men man ska aldrig säga aldrig. Dagen har i alla fall rullat på som vanligt, inga missöden. Eftersom det är dagen innan alla <3-dag ( och vi inte är i skolan på själva dagen) hade vi en Alla <3-dag-tamadag i dag istället. På förmiddagen fickvi gå på olika föreläsningar som olika personer höll i, det var bl.a. en tjej som spelar innebandy i Öviks elitserielag och en kvinna som jobbade med ungdomar. Huvudämnet för söreläsingarna var Engagemang. Jag tycker de gjorde det bra, vissa var riktigt intressant, men en del kanske kändes lite påtvingat...
Efter lunch så var det dags för tårttävling, som vi i elevrådet höll i. Alla klasser fick baka och stäla upp med en tårta i tävlingen. Årets tema var Havet, och vi delade ut pris till en 1:a, en 2:a och en 3:a. Vinnartårtan var en vit/blå tårta med en guldfisk på, riktigt fin och välgjord. En klass (9:1) gjorde en tårta med en fisk avhuggen och nerstucken, Ja en riktig fisk! Riktigt äckligt, och inte nog med det, de satte en cigarett i munnen på fisken...
Ja, den fick inte vinna även fast den vär vädigt komisk, för vem vill äta en sån tårta? :o

Nu i efter skolan har jag bara tagit det lugnt, sett på tv och spelat lite gitarr :)
Ikväll ska jag över till Sara som fyller 17, Grattis! Och även Malin (de är tvillingar) fyller år, Grattis! Tyvär kan hon inte komma hem till denna stora dag, men hoppas du får en superbra dag Mallsan!

Puss och ciao!

12-02-09

Hej!
Torsdag idag, vilket betyder att det endast är en dag kvar tills helg = superskönt!
Dagen har varit bra. Hade natioenellt prov i Svenska - muntliget. Det gick väl sådär, det gick ut på att vi fick lyssna på en text, sedan diskutera två och två (vi var 4 st i gruppen) och sedan presentera vad vi kommit fram till för varan. Jag var med Philip, och julia med nils. Texterna var verkligen svåra, och väldigt luddiga. Vad som hände och varför framgick inte alls, och även fast det kanske var medningen tycker jag att man kunde fått lite fler ledtrådar..
Hur har det gått för resten av er niondeklassare med nationella?

Idag öppnade vi även kafeterian på vår skola. Den har varit öppen förut med ett fungerande system, men den stänge för några år sedan. Det ser rent ut sagt förjävligt ut på skolan nu för tiden (själevadskolan), men de håller på att snygga till, och det är trevligt. I alla fall så har det köpt in saker som de ska provsälja under en tid, och se hur det går och vad det är som går åt. Idag kunde man köpa: glass, (choklad-vanilj-2kr, vanilj-jordgubb-3kr, litenstrut-5kr), toast, (med ost-8kr, med ost&skinka-10kr), festis (?), torkad frukt runt 10 kr, och mackor av något slag och yoghurt. Ja, det är väl ganska bra, men det ska komma till mer saker.
Jag hoppas att vi kan få bra ording så vi har något ställe att hänga på på rastena, eftersom vi inte har något eget klassrum..

Nu ska jag bara slappa, ingen läxa (ovanligt som bara den). Har träning egentligen, men jag har ingen skjus och dessutom börjar jag få ont i halsen, tack bror -.-

Ha det bra gullhönor!

äntligen..

..klar med det långa och svåra so-hemprovet. Känner mig ganska nöjd, så jag hoppas min lärarre blir det med :) Såklart så skulle skrivaren krångla, men efter många försök och fler svordomar, gick det! Gjorde en framsida med i sista minut, ganska fjompig, men det får duga.
Nu ska jag gåoch lägga mig, verkligen trött nu.

Slänger bara in en bild på den otroligt fräcka Ralph Lauren-trörjan som jag fick i födelsedagspresent. Den gör sig mycket bättre i verkligheten, och jag diggar verkligen arbågslapparna ;)



Dålig bild och ful bakgrund, men det får ni leva med.

Ciao and good night!

Phoneintervju.

Shit. Nyss ringde en kvinna från Stockholm som jobbar på SKMA (svenska kommitén mot entsemitism) och frågade om en telefonintevju jag har lovat att ställa upp på. Hon undrade om detta var ett bra tillfälle, men jag blev så förvånad och sa att hon kunde ringa kl 12.00 imorgon istället. Hoppas bara att jag kommer ihåg det så hon inte ringer när jag sitter i maten eller något annat opassade. Intervjun handlar alltså om resan jag och 5 andra elever gjorde tilsammans med tre lärare till Polen i maj (en resa om förintelsen som inkluderade bl.a. besök på olika koncentartionsläger).
Sara (hon var också med på resan), skickade nyss ett sms om att hon också hade blivit uppring och hon sa att hon kunde prata kl 20 ikväll. Jag som först troode vi skulle göra det tillsammans blir skitnervös nu när jag tnker på det, men det löser sig nog :)


11-02-09

Hej!
Har ni haft det idag? Jag har haft det bra, stressigt men bra. På förmiddagen hade jag tre lektioner, spa, sv och hemkunskap. Efter lunchen som bestod av panerad fisk (vad annars på en onsdag -.-) hade jag matteprov. Gud, jag vet inte riktigt ur det gick, men några fel vet jag att jag hade. När jag sedan var på fördjupningen (en lektion sista timmen) där vi bara är fyra stycken, görde jag Ulrika (min mattelärarre) som satt och rättadeproven längre bak i klassrummet : - Men vad har du gjort här då?, och ja, hon rättade mitt prov.. Oops tänkte jag, inget gott tecken. Men vafan, det är "bara" ett prov...

nu sitter jag och försöker knåpa ihop det sista av so-hemprovet, som snart är klart tror jag :) och varvar med gitarren och nya låtar. Det är så kul, gitarr är en mycket bra avkoppling vill jag lova!

Hörs senare puss!

Old pic.

Stuck.

Jag är helt fast nu, kommer ingenstans men so:n nu. Tror jag lägger undan det nu och kör sista rycket imorgon istället. Matte är väl det som jag får änga ett tag åt nu då, vi håller på men volym nu, och jag känner mig inte riktigt 100.
Idag på förmiddagen var vi även och spelade (men vår "band"), och gud så kul det är! För er som inte et kan jag berätta att jag är med i något som ska likna ett band, vi började i höstas. Det är jag, Elin, Jacke, Oskar och Savv. Vi har hitils två låtar, den första är Boulevard of broken dreams med Green day, och den andra är Seven nation army med The white stripes. Tycker den sistnämna är roligast, det tycker nog vi allihopa, men man måste ha en första låt och då passar b. of broken dreams bra :)
Jag spelar bas, det är kul och lagomt svårt för mig som inte är vidare musikalsik. Jag spelar lite gitarr med, men det gör jag mest hemma som avkoppling.

Nej, matte var det.
Pusshej!

Bad hairday!


Har suttit med mössa på mig hela eftermiddagen, mitt hår är fett och fult. Som, ja vet inte vad. -Det blir en dusch ikväll ia alla fall :)

10-02-09

God kväll allihopa!
Sitter är på mammsens kontor ingen, och pluggar,igen. Denna gång är det so:n jag kämpar med, ett hemprov. Det handlar om Regering, riksdag och EU. Det är väldigt många "tänkasjälv-frågor", och just nu ska jag rangordna olika personer efter hur stor makt de har i det svenska samhället. De går sådär, har kommit igenom hälften av personerna iaf, men I still have a long way to go.

Annars har dagen varit bra, gick bara fram till lunch. Lärarna skulle ha ngn planeringsdag eller nått, och det är najs. Gick hem från skolan,och det var riktigt fint väder. Sol, -10 och mkt snö. En skän prommenad med Gavin i öronen, not to bad. När jag kommit hem såg jag klart Twiligt, ja jag har äntlien bestämmt mig för att se den. Jag ville vänta eftersom jag läste boken, men nu såg jag den. Den var skitbra, men det är alltid en liten besvikelse efter boken. Den var inte lika detaljerad ochmanfick inte samma feeling, men det är alltid så när man jämför bok och film. Aja, den var kung ialla fall.

Nu måste jag förstätta med so:n, har matteprov imorgon med, ajaj.

Ciao!

To bad.

-Tänkte lägga upp lite bilder, men kameran är heldöd. Så det får bli en annan dag ;)

Hello again.

Har haft en liten paus härifrån. Jag har inte kännt "bloggsuget" men nu så ^^. Så, här kommer ett litet sammandrag från helgen:
Fredag: Skolan, hemma och "chilla", sen vid kvart i tio åkte jag in till stan med lite kompisar = parken. Det var skoj, det måste jag säga och det var definitivt människorna som gjorde kvällen! Det var längesen jag var där nu, så det var skitkul att dansa och släppa loss. Vi åkte sedan hem vid 01 då de stängde (orkade inte gå ner på stan som många andra gjorde) och gick och la mig med värkande fötter men jävlar vilka snygga skor jag hade på mig.

Lördag: Stan med mamma mitt på dan. Kom hem med ett par jeans, en klocka och den utbytta Vännersäsongen som gjorde min samling komlett. Mat, gick till julia på kvällen och såg på Mello. Ingen höjdar omgång enligt mig, tyckte att Marie S i alla fall skulle gått vidare till andra chansen (och inte Caroline Af Ugglas!). Tycker det nya röstsystemet gjorde allt så stressigt, när Marie (som var sist ut) hade uppträtt hade man typ bara en min att rösta, vilket jag tror försämrade hennes odds.
Aja, mello är endå mello, man ska se det!

Söndag, idag: Sova till 10, käka frulle med m o p. Pluggade lite, gick ut och lekte i snön med julia (det har snöat som bara den här!) åkte sedan på träning. En snabbdusch, -midddag hos mormor och morfar.

Nu sitter jah här och jobba rlite på hemprovet i so. Det går inge bra asså, EU och reg. riksdagen är inte min grej!

Nej, nu måste jag verkligen försöka med so:n, om inte annat ska jag i alla fall vara snäll mot min rumpa och inte sitta så obekvämnt.

Ciao!

06-02-09

Hey!
M, fruksallad är gott. Blev verkligen sugen på det när jag traskade hem från skolan. Så jag tog fram en banan, ett äpple och en apelsin, hackade lite mörk choklad och gjorde en härlig sallad :)
Dagen i helhet har varit okej, har haft lite problems som inte riktigt löste sig, men jag orkar inte gå in på det nu.. Hade prov direkt imorse, kemi. Det känndes bra, så jag hoppas att resultaten är likartade! Sista lektionen åkte jag längskidor på idrotten, drugt men skoj. Efter ett tag var det bara jag, jullan och sara kvar och vi tyckte det var så tråkigt så vi började prata om en massa annat skoj istället. Vet inte riktigt hur det gick till, men vi började prata om ett glas iskall cocacola, och det sltade med att B. Obama var vår assisent. Haha, vi byggde upp en riktigt drömvärld där vi hade världens heting till man och pengar fanns det gott om.. Ja, man kan göra vad som helst för att få tiden att gå ;)

Ja, hur har ni haft det idag då?
Själv så sitter jag i sägen med lådan i knät, vet inte riktigt vad jag ska göra. Vad kvällen har att bjuda vet jag inte heller, det är ju i och för sig Parken (ung.disco typ), men jag har inte planerat att gå..

Så vi får se ! Ciao!

05-02-09

Heey hey heeey!
Vilken dag alltså. Den började med ett nationellt prov, uppsats i svenska denna gång. Vi hade 160 (ej 180 som jag skrev förut) min på oss att välja ett av fyra ämnen att skriva om. Jag valde att skriva ett debattinlägg om komunens beslut att lägga skoldagen för 7-9klassare mellan 11.00-18.00. Jag tycker det låter skitkasst av många anledningar, så jag skrev ett motarbetade inlägg. Det gick rätt bra, när jag äntligen kommit igång så rullade det.. Hade med mig naturgodis och dricka med, och jag åt bara För att liksom, hade nog inte känns längtan efter det om jag inte hade det där brevid mig, men nu åt jag, och åt, och åt.. Vilket jag sedan ångrade när vi skulle äta lunch, jätteont i magen..
Alla nior i sverige, Hur gick det för er idag?

Sen på efm. hade jag tre lektioner, so, idrott och spanska. Kanska soft, faktiskt. Nu sitter jag här, men måste snart gå för att plugga till kemiprovet imorgon, yeey.inte.

Pusspåersnuttar!

04-02-09

Puh!
Mitt huvud exploderar snart tror jag.. Känner att jag har så mkt att göra, men så lite tid och ändå sitter jag här. Måste verkligen olugga till kemiprovet på fredag, som jag har noll koll på. Det är om atomer och joner and shit, blaha.
Ska träna ikväll, halv 8 - 9. Måste även fara på affären och handla ett litet mellan mål eller ngt energigivade som jag kan ta med på nationella provet vi ska ha imorgon.. Känns ju lagomt jobbigt med 180 minuters prov, men det ska ju göras så det är bara att bita ihop. Och vad ska jag äta till middag? Mammsen är inte hemma, så jag får väl ta mig något mindre gott halvfabrikat.
Idag har jag i alla fall haft det lugnt, har inte varit på skolan alls. Imorse åkte jag som sagt in till stan för att vara ledare för ett fotbollslag som deltog i en Fiva a-side-turnerning. Och hur gick det då?, jo vi vann såklart! Det är bara så att Själevad (my school) är oslagbara när det kommer till sport ;)

Har inte tid att sitta mer här nu, see ya!

Nighttime.

By golly i´m tired! Hängde med mamma på jobbet och satt där coh pluggade i två timmar, känndes som om jag skulle få mer gjort där (i ett eget kontor, hehe), än hemma. Och det känns bra nu i efterhand. Gjorde både so, matte och lite kemi. Men nu är jag trött som sagt, väntar bara på att ett avsnitt OTH ska bli klart, så jag kan myspysa :)
Tro det eller ej så har jag faktiskt lite sovmorgon imorn. Vi ska in till stan vid 9-tiden på fotbollsturnering, så det blir en lång och skön extratimmes sömn! :D Välbehöligt kan jag lova. Jag ska själv inte spela, jag och Sara har tagit på oss "tränarjobbet" så det blir nog najs. Vi har ändå bara 5 tjejer med oss som ska spela, så det blir nog inte så mycket jobb på den biten heller, om man jämför med killarna som ska vara 11 st. Det är i alla fall på sporthallen hela dagen (eller det beror på hur bra det går, men vi hoppas på det bästa), så det blir väl även en lunch på stan. Och vi gråter då inte över att missa fisken på skolan...

Nej, nu ska jag gå och ta mig ett kvällsmål, Ciao!

03-02-09

Hej på er!
Sitter och ser på ANTM nu, tror att de har börjat om nu med säsong 1 eller nåt.. men det är väl bra antar jag, så kan fler ungdomar fastna främför tv:n när de egentligen borde göra läxa, precis som jag. Dagen har varit ok iaf, Nationella svenskaprov A direkt på morgonen, gick ganska bra tror jag. Vi hade 80 sittning, och jag han till och med läsa När jag hör din röst i 20 min  :) Har börjat på den nu (ba nähä) och har läst två kap. Och ja, den är lika bra som den första boken, Mums!
Sen gick jag, Elin, Oskar, Savannah och Jacke bort och "repade". Vi Har fått ihop Seven nation army så gott som helt, och B. of broken dreams funkar den med :)

Måste plugga nu känner jag, VILL INTE! Har noprov på fredag, och so inlämning snart. och Nationellt prov i svenska på torsdag igen, juppie.

Har inte mer att skriva nu, så puss!

02-02-09

Goddagens!
Shit vad det är kallt idag. Hur kallt vet jag inte, men det var över -15 imorse. Men jag antar att det är smällar man får ta när man bor i Sveriges nordliga delar. Skoldagen har varit helt okej, trött som bara den även fast det bara är måndag. Gillar inte att de har börjat sända Beck på söndagar igen, det är ju så svårt att stänga av tv:n mitt i! Därför släckte jag när filmen var slut, men tänkte ändå att det inte gjorde något eftersom jag hade sovit ut på morgonen, men nejhejda, trött som en åsna var jag ända när väckren ringde!
Hade förberedelser inför Nationella proven som bärjar imorgon, blir nevös när jag tänker på det! Ändå är det svenska då, och det känns lugnt i jämförelse med matte. Men vafan, det får väl gå som det går i allafall..
Ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll, senast kl 9, eftersom bra sömn och bra frukost är typ det ända man kan göra för att förbereda sig..

Halv 5 är klockan nu, måste nog gå och hämta lite böcker = plugg -.-


01-02-09

God eftermiddag! (var på väg att skriva god morgon, men det känns ju inte helt passande, hehe)
Nu är det alltså februari, och en månad har redan gått av 2009. tänk, nu är det bara 11 månader kvar av detta år, sorgligt.
Vaknade vid 11 imorse, slötittade lite på tv, gick ner och hämtade frukost, intog soffan och tittade på vänner. Ja, så såg min förmiddag ut, tills kl 1 då jag klev ur morgonrocken ocg gjorde mig klar för träning. Känndes mer än drygt att fara, men det kändes samtidigt kul när jag kom dit :) Vi var bara 7 stycken, så det blev en ganska intensiv träning, men så ska det vara. Det är så skönt att ta ut sig ordentligt, särskillt när jag inte har tränat alls denna vecka. Ja, sen tog jag en dusch och for hem.

Sitter och gruvar mig för högen av böcker och plugg jag måste ta tag i, so, kemi, engelska och so. Blääää, orkar inte..
Men jag får väl ta mig i kragen nu, vet att jag bara kommer ångra mig senare annars;
Ciao!

RSS 2.0